×
19-07-2023

Oura

Momenteel onderzoeken we de OURA Ring, omdat we binnen Sevagram op zoek zijn naar innovatieve producten die een betrouwbaar slaap- en waakpatroon in kaart kunnen brengen.

Onze behandelaren en zorg geven aan dat het moeilijk is om inzicht te krijgen in het slaap- en waakpatroon van onze bewoner. Veelal wordt er een slaapwaakkalender ingezet. De interpretatie van deze gegevens is echter beperkt, daar een subjectief element centraal gesteld wordt.

Vanuit Sevagram Innovatie hebben we meermaals gekeken naar innovatieve producten die een betrouwbaar slaap- en waakpatroon, het liefst 24-uur, in kaart kunnen brengen. In het verleden zijn de EMFIT QS en Smartwatches getest, maar te licht bevonden – deze meten beweging en geen slaap.

Momenteel onderzoeken we de OURA Ring, een ring in de vorm van een trouwring. We dragen deze eerst zelf, voordat we deze bij onze bewoners gaan uitproberen. Daarnaast zijn we wachtende op een adviesrapport over de OURA Ring van Fontys Hogeschool – die onderzoek naar de effectiviteit heeft gedaan. Wordt vervolgd!

0900 777 4 777

+