×

Planetree

Sevagram heeft als enige zorgorganisatie in Limburg het Gouden Planetree Mensgerichte Zorg certificaat. Daar zijn we trots op!

Organisaties die Planetree gecertificeerd zijn, laten zien dat zij voortdurend bezig zijn om de zorg vóór en het welzijn ván cliënten of patiënten elke dag nog een beetje beter te maken.

Dat doen wij samen met bewoners/cliënten, hun naasten, medewerkers en vrijwilligers. Hun ervaringen zijn daarbij het uitgangspunt.

Placeholder
Placeholder
Placeholder

Mensgerichte Zorg

Om de beste integrale zorg te verlenen, werkt Sevagram nauw samen met Planetree Nederland. Planetree NL is een organisatie die zorgorganisaties helpt om vanuit hun eigen kracht merkbaar betere mens- en persoonsgerichte zorg te realiseren op basis van een bewezen aanpak.
Het Planetree-concept is een zorgvisie met een onderscheidende manier van denken, kijken, luisteren en doen waarbij integrale mensgerichte zorg daadwerkelijk voorop staat. En er voor te zorgen dat de zorg van vandaag morgen nog beter is! Zorg voor de cliënten en hun familie, maar ook voor medewerkers en vrijwilligers.

Planetree Nederland

Goud voor Sevagram

In september 2022 heeft Sevagram opnieuw het gouden Mensgerichte Zorg certificaat ontvangen tijdens een vergadering van het International Designation Committee op het hoofdkantoor van Planetree International.

Planetree International is een wereldwijd verbond van zorgorganisaties die de belangen van cliënten, familieleden, medewerkers en vrijwilligers in alle opzichten vooropstellen. Internationaal nemen er zo’n 500 zorgorganisaties deel aan het Planetree-netwerk. Planetree is dan ook een nationaal en internationaal erkend label. Sevagram is de enige zorgorganisatie in Limburg die volgens Planetree is gecertificeerd. En wereldwijd hebben maar 89 zorginstellingen een Planetree certificaat! 

Aantoonbaar betere zorg
Planetree is opgebouwd rondom twaalf componenten. Deze componenten zijn onderverdeeld in drie categorieën: Betere zorg, Helende omgeving, Gezonde organisatie. Om het Planetree-label te kunnen behalen, moet je voldoen aan maar liefst 156 criteria. Wie het Planetree-label wil dragen, moet dan ook aantoonbaar meer bieden dan een andere zorginstelling.

Planetree in de praktijk


Hoe ziet Planetree er in de praktijk bij Sevagram uit? Onze cliënten, medewerkers, vrijwilligers en naasten geven je graag een antwoord op die vraag. Bekijk de verschillende filmpjes óf beluister onze unieke podcasts met per aflevering één persoonlijk verhaal en aan het einde een praktische tip van de werkvloer.

Podcasts Podcasts

Podcasts

Beluister onze unieke podcasts met per aflevering één persoonlijk verhaal en aan het einde een praktische tip van de werkvloer.

Filmpjes Filmpjes

Filmpjes

Bekijk onze korte filmpjes en ervaar hoe wij bij Sevagram Planetree in de praktijk toepassen.

0900 777 4 777

+