×

Volledig Pakket Thuis

(VPT) Zelfstandig blijven wonen in één van onze Verzorgd Wonen-locaties mét het welzijns- en dienstverleningsaanbod vanuit het zorgcentrum...

U woont zelfstandig met hulp van uw sociale netwerk

Woont u of gaat u wonen in een van de Verzorgd Wonen-locaties van Sevagram, dan kunt u hier ook zelfstandig wonen met zorg. Dat kan met behulp van een Volledig Pakket Thuis (VPT).
.
Samen met u kijken we hoe u zo zelfstandig mogelijk kunt wonen en de regie over uw eigen leven houdt. Uw sociale netwerk kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.
.
Verhuizen naar een verpleeg- of verzorgingshuis is dan vaak niet eens noodzakelijk. Het gaat om balans tussen wat u zelf nog kunt, waar uw eigen netwerk kan helpen en de professionele zorg en ondersteuning die nodig zijn. We gaan daarbij uit van een maximale inzet en betrokkenheid van uw eigen sociale netwerk. Het zorg- en welzijnsteam biedt aanvullend de ondersteuning die u nodig heeft.

Voor de Verzorgd Wonen-locaties van Sevagram, klik hier!

Wat is een VPT?
.
Als u langdurig zorg nodig heeft, biedt het VPT (Volledig Pakket Thuis) uitkomst. Woont u in een van onze Verzorgd Wonen-locaties of komt u hier wonen, dan helpt Sevagram u om zo lang als mogelijk zelfstandig te blijven wonen. In onze Verzorgd Wonen-locaties krijgt u de ondersteuning en de zorg die u nodig heeft. Op maat, in uw vertrouwde omgeving. Dat geeft een prettig en veilig gevoel.
.
Wat valt binnen de financiering van het Volledig Pakket Thuis

 • Persoonlijke begeleiding. Bijvoorbeeld iemand die samen met u een dagplanning maakt, of samen taakjes uitvoert.
 • Huishoudelijke zorg. Zodat uw huis hygiënisch en schoon blijft.
 • Wasverzorging van bed- en linnengoed
 • Persoonlijke verzorging en verpleging.
 • Eten en drinken in de Gasterie, of thuisbrengen van goede en gezonde (koelvers) maaltijden. U kunt ook kiezen voor een maaltijdvergoeding per maand.
 • Personenalarmering met 24 uurs zorgopvolging. Zodat u verzekerd bent van hulp in acute situaties, zowel overdag als in de nacht.
 • Het organiseren en invullen van een zinvolle dagbesteding.
 • Mantelzorgondersteuning

.
Komt u in aanmerking voor een VPT?

Voor een Volledig Pakket Thuis in onze Verzorgd Wonen-locaties heeft u een indicatie van de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Of u in aanmerking komt voor VPT, wordt beoordeeld door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).
.
Wij kunnen u bij de aanvraag van een Wlz-indicatie ondersteunen. Uw wijkverpleegkundige en de consulent Zorgbemiddeling van Sevagram komen daarvoor graag bij u thuis. In overleg met u en eventueel uw mantelzorger regelen wij uw aanvraag. Het CIZ  beoordeelt vervolgens of u in aanmerking komt voor Wlz. Na overleg met onze consulent Zorgbemiddeling wordt u op de wachtlijst geplaatst. Het kan ook zijn dat er een nieuwe indicering nodig is.
.
Vergoedingen VPT

Bij Sevagram krijgt u de volgende vergoedingen:

 • Als u alleen de warme maaltijd door Sevagram laat verzorgen, ontvangt u per maand een broodvergoeding van € 74,28.
 • Als u alle maaltijden zelf verzorgt, ontvangt u van ons een vergoeding per maand van € 304,17.
 • Ook krijgt u een maandelijkse vergoeding voor waskosten van €28,63 per maand..​. 


Meer informatie over VPT?
.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het Volledig Pakket Thuis? We bespreken dit graag met u.
De consulenten van onze Zorgbemiddeling staan u graag te woord van maandag tot en met vrijdag van 8.45 uur tot 17.00 uur.
Onze Zorgbemiddeling is bereikbaar op 0900-777 4 777 of per e-mail: zorgbemiddeling@sevagram.nl

0900 777 4 777

+