×

Valkenheim ~ Valkenburg

Voor bewoners met een zorgprofiel:
VV5 (beschermd wonen met intensieve dementiezorg)
VV7 (beschermd wonen met zeer intensieve dementiezorg)

Mooie momenten creëren 

WONEN, WELZIJN EN ZORG IN VALKENHEIM

Als je onze medewerkers vraagt waarom zij zo graag bij Valkenheim werken, gaan hun ogen stralen en beginnen ze vol passie te vertellen hoe fijn en warm de locatie is. Over de echte aandacht voor de mensen die er wonen. Over de goede samenwerking met collega’s uit de verschillende disciplines en de professionele zorg. Over bijzondere welzijnsactiviteiten die elke dag plaatsvinden.  

Valkenheim ligt in hartje Valkenburg. Op loopafstand van het gezellige centrum, maar in een rustige en groene omgeving. Hoewel Valkenheim al decennialang een begrip in Valkenburg en omgeving is, zijn de gebouwen nieuw en op palen gebouwd. Dat heeft onder meer te maken met de waterramp die de locatie in de zomer van 2021 zwaar trof.

In Valkenheim kunnen 98 bewoners wonen verdeeld over kleine huiskamers / groepen.

Er is veel aandacht voor het welzijn van bewoners en daar horen muziek, leuke voorstellingen, genieten van Limburgse vlaai, samen erop uit gaan, bewegen en nog veel meer bij. Veel activiteiten worden mogelijk gemaakt dankzij Sevagram Verwenzorg.

Kleinschalig
Het fijne van Valkenheim is de kleinschaligheid. Elke bewoner heeft een ruime éénpersoonskamer. Op elke afdeling wonen twaalf mensen, die samen gebruik maken van de gezellige in warme kleuren ingerichte huiskamer. Ook is er een kleinere, afgeschermde ruimte waar bewoners zich kunnen terugtrekken om tot rust te komen. 

Onbelemmerd bewegen
Bij Valkenheim wonen mensen met een psychogeriatrische aandoening. Denk dan aan dementie. Mensen met een psychogeriatrische aandoening, zijn vaak graag in beweging. Ze lopen veel en hebben de behoefte zich vrij en onbeperkt te bewegen. Dat kan bij Valkenheim. De buitendeur is dicht, zodat bewoners niet in hun eentje de straat op lopen. De overige deuren zijn open. Bewoners kunnen onbelemmerd door de gebouwen en de binnentuin dwalen. Daarbij kijken we natuurlijk wel of het voldoende veilig voor de betreffende bewoner is en of het past bij zijn of haar mogelijkheden.

Snoezelen
Het mooie van een nieuw pand is dat er veel aandacht is besteed aan modern comfort. Zo beschikken we bij Valkenheim over een prachtige snoezelbadkamer. Een plek voor persoonlijke verzorging én voor rust en ontspanning. Mooi gekleurd licht, zachte muziek en rustgevende projecties op de muren creëren een sfeer waarin mensen helemaal tot rust komen. We zien dat vooral mensen die, vanwege dementie helemaal in zichzelf verzonken zijn, hier baat bij hebben. Het maakt rustig, ontspant en soms zien we zelf een kleine reactie. Een bijzonder moment. Vooral voor familie die vaak samen met hun naasten de snoezelbadkamer opzoeken.

.
Klik op de video om de sfeer in Valkenheim te ervaren!

Één van de waarderingen op Zorgkaart Nederland

"Ik was heel tevreden over het gedrag en de verzorging van het personeel aan de cliënten en hun familie van verzorghuis Valkenheim. Als ik vragen had werd er geluisterd naar me, en er werd iets mee..."

Klik op de button van Zorgkaart Nederland en lees alle waarderingen...

Adres- en contactgegevens

Burgemeester Henssingel 2

6301 DG  Valkenburg a/d Geul

088  991 29 00

Secr.Valkenheim@sevagram.nl

De clientvertrouwenspersoon in deze locatie

Klik hier!

0900 777 4 777

+