×

De Hazelhof ~ Gulpen

Voor bewoners met Korsakov-zorg en een zorgprofiel voor de Wet langdurige zorg (Wlz), op basis van VV, GGZB of LG

Gespecialiseerd en klein

WONEN, WELZIJN EN ZORG IN DE HAZELHOF

De Hazelhof in Gulpen is een kleinschalig zorgcentrum voor bewoners met het syndroom van Korsakov. Dit is een niet-aangeboren vorm van hersenletsel, waarbij een gedeelte van de hersenen is aangetast. Oorzaak is meestal overmatig alcoholgebruik in combinatie met een tekort aan vitamine B1. Door deze beschadiging kampen deze bewoners met cognitieve stoornissen en gedragsproblemen. In De Hazelhof is alcoholgebruik niet toegestaan.

Landelijk gelegen in Gulpen en maakt dit zorgcentrum deel uit van zorgcentrum Dr. Ackenshuis, waar het direct naast ligt. De Hazelhof straalt opmerkelijk veel rust uit.

Er is veel aandacht voor het welzijn van bewoners en daar horen muziek, leuke voorstellingen, genieten van Limburgse vlaai, samen erop uit gaan, bewegen en nog veel meer bij. Veel activiteiten worden mogelijk gemaakt dankzij Sevagram Verwenzorg.


 

In De Hazelhof heeft elke bewoner een eigentijdse kamer. Er is een gezamenlijke woonkamer met keuken, een grote omsloten tuin en op de eerste verdieping een unieke groepswoning. De Hazelhof heeft 10 kamers.

Gezamenlijk huishouden
Het groepswonen en de activiteiten met andere bewoners zorgen er voor dat een bewoner voldoende sociale contacten heeft. Eén van de belangrijkste kenmerken van kleinschaligheid is het gezamenlijk voeren van het huishouden.

Klik op de video om de sfeer in De Hazelhof te ervaren!

Één van de waarderingen via Zorgkaart Nederland

"De menselijke maat! (tav mijn moeder) Geweldig!"

Klik op de button van Zorgkaart Nederland en lees alle waarderingen...

Adres- en contactgegevens

Oude Maastrichterweg 11

6271 EA  Gulpen

088 991 26 50

Secr.DrAckenhuis@sevagram.nl

De cliëntvertrouwenspersoon van deze locatie...

Klik hier!

0900 777 4 777

+