×

Mondzorg

Zonder dat we er bij stilstaan begint én eindigt iedereen de dag met mondzorg. Poetsen geeft ons een fris en verzorgd gevoel en is van belang voor onze (mond)gezondheid. Dat geldt ook voor onze bewoners. 

Goede mondzorg betekent niet alleen het poetsen van tanden of protheses. Het begint bij de bewustwording dat de mondgezondheid van grote invloed is op de algehele gezondheid. Mondzorg gaat ook over de kennis van goede mondverzorging bij onze zorgmedewerkers en de mate waarin dit gefaciliteerd wordt. Eén keer in de zoveel tijd mondverzorging geven is niet voldoende voor een gezonde en frisse mond. Goede mondzorg begint bij de betrokkenheid van alle verzorgers – familieleden, mantelzorgers en zorgmedewerkers – om voor regelmatige mondzorg te zorgen.

Het contact en de afstemming tussen een tandarts, een logopedist of een diëtist dragen wederom bij aan goede mondzorg. Net als de samenwerking met een professionele mondzorgverlener. Kortom, goede mondgezondheid realiseren, ofwel de kwaliteit van leven en waardigheid van onze bewoners behouden, begint bij de tijd en aandacht die we geven aan de mondzorg.

Sevagram heeft deze specialistische zorg uitbesteed aan MondzorgPlus. Klik op de link om deze website van MondzorgPlus te bekijken....

Heeft u vragen over de behandeling, neem dan contact op met MondzorgPlus via het contactformulier op hun website, telefonisch via 088 – 936 63 00 of per mail via info@mondzorgplus.nl.

0900 777 4 777

+