×

Hospices

Als je ernstig ziek bent en niet meer beter wordt, ben je het liefste thuis met de mensen om je heen die je dierbaar zijn. Dat kan helaas niet altijd. Soms heeft een zieke zoveel zorg en ondersteuning nodig, dat verblijf in een hospice tot de mogelijkheden behoort.

Sevagram heeft twee hospices. Het Hospice Martinus in Mechelen en het Geerlingshospice in Valkenburg.

Placeholder Slider martinus gesprek

Een warm thuis voor de laatste levensfase

Het verblijf voelt als een liefdevol laatste thuis omringt door goede professionele zorg waar ruimte is voor een lach en een traan. Naasten, familie en vrienden zijn hier altijd welkom en worden warm ontvangen.

Naast goede medische zorg en persoonlijke aandacht staat warmte en huiselijkheid hoog in het vaandel bij onze hospices. Samen met medewerkers en vrijwilligers streven wij naar een, voor u, waardig afscheid van het leven.

Hospice Martinus

Het monumentale Hospice Martinus ligt in het mooie dorpje Mechelen, middenin het prachtige Limburgse Heuvelland. De eenpersoonskamers zijn licht en hebben eigen sanitaire voorzieningen.

Hospice Martinus biedt huisvesting voor 6 gasten met een eigen sfeervolle eenpersoonskamer met sanitaire voorzieningen. Verder treft men er aan een gezellige huiskamer, een keuken, een mooie sfeervolle tuin met terras en voldoende parkeergelegenheid. Alle gastenkamers en de huiskamer beschikken over een internetverbinding.

Bekijk Hospice Martinus 

“Liefde houdt niet op waar het leven eindigt!”

Geerlingshospice

Het Geerlingshospice is landelijk gelegen, aan het Geulstrand nabij het centrum van Valkenburg. De eenpersoonskamers zijn licht en ruim met eigen sanitaire voorzieningen.

Het Geerlingshospice biedt huisvesting voor tien gasten met een eigen sfeervolle eenpersoonskamer met sanitaire voorzieningen. Verder treft men er aan een gezellige huiskamer, een keuken, een mooie sfeervolle tuin met terras en voldoende parkeergelegenheid. Alle gastenkamers en de huiskamer beschikken over een internetverbinding.

Bekijk Het Geerlingshospice

“"Ik vind het heel mooi dat er collega's zijn die zich helemaal inzetten voor palliatieve zorg. Een goed voorbeeld van er willen zijn voor anderen."”

Jules Houwers is Specialist Ouderengeneeskunde bij Sevagram.“We zijn er niet alleen voor de cliënten, maar ook voor elkaar als collega’s. Ik word er blij van en streef ernaar om met het hele team van therapeuten, zorg, management en de familie samen rond de cliënt te zitten. Om als team volledig op elkaar te zijn ingespeeld waarbij we samen de cliënt centraal stellen. Op deze manier werken is niet alleen fijn voor de cliënt, het vergroot ook ons werkplezier. In principe wil je mensen revalideren, maar soms moet je concluderen dat dat niet meer gaat en dat iemand bij ons komt te overlijden. Ik vind het heel mooi dat er collega’s zijn opgestaan om zich in te zetten voor palliatieve zorg. Een goed voorbeeld van er willen zijn voor anderen.”

0900 777 4 777

+