×

Sevagram

Aflevering 1 - Wie schrijft die blijft

In aflevering 1 van de enige echte Planetree Podcast van Sevagram deelt een bewoner van Tobias haar liefde voor dichten. "Ik kwam hier binnen. Ik weet niet hoe maar was er slecht aan toe. Een hersenbloeding had zijn werk gedaan. Daarna is het niet goed gegaan. Herinneringen waren er niet meer, dingen vergeten gebeurde keer op keer." Nicolle God, coördinator zorg en welzijn van Tobias vertelt hoe de poëzie en positieve instelling van Marie-Louise haar raakt en inspireert. Oprechte aandacht voor de ander dat is excellente mensgerichte zorg in de praktijk.

Beluister de Podcast!

Aflevering 2 – Boerin zoekt man

Voor aflevering 2 van de Planetree Podcast vertelt mevrouw Vaessen over haar bezoek aan de Schaapskooi op Eperheide. Daar woont sinds kort een bekende Nederlander, iemand die mevrouw Vaessen niet alleen van de televisie kent. Nicole Jacobi, verzorgende-IG van Langedael vertelt hoe de hele afdeling mee leefde met kleindochter Janine en haar zoektocht naar liefde in Boer zoekt Vrouw. Zij organiseerde daarom een bezoek aan de boerderij waar mevrouw Vaessen een groot deel van haar leven heeft doorgebracht. Weten waar iemand blij van wordt, en daar op inspelen dat is werken vanuit je hart. Dat is Planetree.

Beluister de Podcast.

Aflevering 3 - Minder is soms meer

In aflevering 3 is Vera Beckers aan het woord. Zij woont in een aanleunwoning vlak bij haar man die in verpleeghuis Campagne woont. Ze ging iedere dag bij hem op bezoek en altijd was hij heel verdrietig en onrustig als ze weer weg ging. Roxy Smeets, coördinator zorg en welzijn zag een echtgenote die lief en loyaal is aan haar man maar ook overbelast. Ze zag dat ze dingen vergat, weinig tijd maakte voor zichzelf en steeds een beetje meer achteruitging. Samen hebben ze onderzocht hoe de bezoekjes beter afgestemd konden worden zodat mevrouw Beckers na een middag bij haar handwerkclubje weer vol energie gezellig kan gaan wandelen met haar man. We hebben oog voor de dierbaren rondom onze bewoners. We zijn er voor anderen, dat is Planetree.

Beluister hier de Podcast Minder is soms meer.

Aflevering 4 - Een ruggesteuntje

Lukje Broersma, verzorgende Molenpark vertelt hoe zij dankzij het exoskelet weer zonder rugklachten cliënten kan verzorgen in de ochtend. Frank Roost, projectleider Innovatie vertelt dat je exoskelet als een soort jas aantrekt. “Met een heupgordel en een veststuk, waarbij het apparaat ervoor zorgt dat je 40% van de belasting op je onderrug verplaatst naar je bovenbenen.” Het geeft heel veel stevigheid en helpt je op de goede manier bukken, waardoor rugklachten minder worden, voorkomen of verholpen kunnen worden. “Cliënten reageerden er grappig op en vroegen of ik astronaut was geworden of dat ik naar de maan ging. Het ziet er misschien niet uit, maar het is wel een gaaf ding! Innovatie is constant op zoek gaan naar hoe we ons werk met energie kunnen blijven doen. Wij durven te veranderen!

Beluister hier de Podcast Een ruggesteuntje

0900 777 4 777

+