×

Plataan ~ Heerlen

Mensen worden gemiddeld steeds ouder en wonen langer thuis. Dat is mooi, maar soms is er toch behoefte aan kortdurende zorg of ondersteuning. Denk aan revalideren na een nieuwe heup of herstel van een herseninfarct. Voor deze zorg is er Plataan, een modern en innovatief geriatrisch revalidatiecentrum in Heerlen.

Wij zijn er voor mensen...

  • die kortdurende zorg nodig hebben, daarvoor niet naar het ziekenhuis hoeven, maar ook even niet thuis kunnen wonen.
  • die na een behandeling in het ziekenhuis een herstel- of revalidatietraject nodig hebben.
  • met een cognitieve stoornis. Voor deze mensen hebben we een speciale afdeling: de afdeling Rivieren. Negentien bedden voor tijdelijk verblijf, herstel en/of geriatrische revalidatie en diagnostiek voor cliënten die vanwege hun cognitieve problematiek en/of dementie behoefte hebben aan bijzondere zorg op maat in een beschermde omgeving.

Met onze producten, kennis en expertise sluiten we naadloos bij al deze behoeften aan. Dat geldt zowel voor de behoeften van de cliënt als voor de vragen die wij krijgen vanuit de keten en van verwijzers, zoals het ziekenhuis, de huisartsenposten en de huisartsen. 

Klik op de video om de sfeer in Plataan te ervaren!

Plataan onderscheidt zich als geriatrisch centrum op een aantal punten:  

  • We hebben kortdurend herstel en revalidatie onder één dak.
  • We werken vanuit de Planetree-visie, waarbij uitstekende, mensgerichte zorg hèt uitgangspunt is.
  • samen met u bespreken we de doelen die u wilt bereiken, stippelen we het behandelpad uit en schatten we de duur van de revalidatie in. We noemen dat ook een zorgpad.
  • We hebben een multidisciplinair team van specialisten in eigen huis en kijken welke disciplines bij uw revalidatie moeten worden ingeschakeld. 
  • Alle disciplines werken nauw samen om ervoor te zorgen dat de doelen die wij samen hebben gesteld, worden gehaald. 

Meer weten: klik hiernaast op onze animatie of lees hieronder verder!

Specialisten 
We werken uitsluitend met specialistische vakmensen, die in dienst zijn van Sevagram. Voor elke cliënt stellen wij een multidisciplinair team van specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden samen. Op maat en passend bij uw persoonlijke zorg- en ondersteuningsvraag. Dat kan een specialist ouderengeneeskunde zijn, een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog of elke andere expertise die nodig is om te werken aan een goed en snel herstel. Alle disciplines sluiten naadloos op elkaar aan om ervoor te zorgen dat de doelen die wij samen met u hebben gesteld, worden gehaald.  

Uitstekende mensgerichte zorg 
We werken vanuit de Planetree-visie, waarbij uitstekende, mensgerichte zorg hét uitgangspunt is.  
Daarbij gaan we uit van uw eigen specifieke situatie. Samen bespreken we de doelen die u wilt bereiken, stippelen we het behandelpad uit en schatten we de duur van de revalidatie of opname in. Uiteraard betrekken we ook uw partner en/of mantelzorger hierbij, zodat ook zij deel uitmaken van het proces.  

Regelmatige evaluaties 
Door regelmatig te evalueren, weet u altijd waar u aan toe bent. We nemen u en uw naasten mee in de voortgang van uw behandeling en in de stappen die we nog samen moeten zetten.  

Meer dan tachtig procent van de cliënten kan na revalidatie weer naar huis. Eventueel kunnen cliënten nog in behandeling blijven na ontslag waarbij de behandeling vanuit onze poli wordt voortgezet. Daarnaast kan onze expertise ook ingezet worden op basis van een consult door de huisarts in de thuissituatie. En cliënten die na onze behandeling niet terug naar huis kunnen, begeleiden we zorgvuldig naar een passend vervolg zoals bijvoorbeeld een woonzorgcentrum. 

Plataan is dé specialist als het gaat om kortdurend herstel en geriatrische revalidatie. Die specialist willen we blijven. Dat betekent jezelf blijven ontwikkelen en academiseren. Maar ook innoveren en samenwerken. Binnen Sevagram en met specialisten in het veld. Met als uitgangspunt dat de zorg van vandaag, morgen nog beter kan.  

Uw verblijf in Plataan

De kamer
De één- of tweepersoonskamer is ingericht met een hoog-laag bed, een sanitaire voorziening, TV, wifi, een noodoproepsysteem en een kledingkast met ingebouwd kluisje voor uw kostbare bezittingen. Omdat de kamer niet afsluitbaar is, adviseren wij u geen kostbare bezittingen mee te nemen.

Huisdier
Huisdieren zijn welkom. Overleg wel even met de afdeling wat een goed moment is. 

Wasverzorging
Plataan heeft geen eigen wasserette. U zorgt zelf voor het (laten) wassen van uw kleding. Eventueel kunnen we u verwijzen naar een wasserijservice. Bedlinnen, handdoeken en washandjes krijgt u van ons in bruikleen en worden door ons gewassen.

Maaltijden
Er is twee keer per dag een broodmaaltijd in buffetvorm en een keer per dag een warme maaltijd, waarbij u altijd kunt kiezen uit twee gerechten. Heeft u dieetwensen? Bespreek deze met de Gasterie-medewerker.

Receptie
Tijdens de openingstijden van de receptie is het gebouw ook vrij toegankelijk. Is de deur gesloten, dan kunnen u of uw bezoekers aanbellen.

Gasterie
Op de begane grond is een grote Gasterie waar u en uw bezoekers van harte welkom zijn.

Winkel
In de entreehal van Plataan is een winkeltje ‘De Shopperie’.  Hier vindt u onder meer een kleine keuze aan chocolade en andere lekkernijen en producten voor uw persoonlijke verzorging. 

Parkeerplaats
Bij Plataan is een afgesloten parkeerplaats. Bij het inrijden ontvangt u een ticket dat u bij het verlaten van de parkeerplaats vooraf bij de receptie dient te valideren. Parkeren is gratis voor u en uw bezoekers.

Bibliotheek
Boeken lenen of kopen kan ook. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

Uiterlijke zorg
Een keertje naar de kapper of een heerlijke behandeling door een schoonheidsspecialiste? Op de begane grond bevindt zich een kapsalon en een pedicure.  

Ligging van Plataan
Plataan ligt in Heerlen Zuid. Dicht bij het Zuyderland Ziekenhuis en de autoweg N281. Hierdoor is Plataan voor iedereen goed bereikbaar. 

Wilt u tijdens uw verblijf van de buurt genieten, dan kunt u bij de receptie navragen wat allemaal te doen is. Eventueel wordt u doorverwezen naar de receptie van het naastgelegen Hotel De Rousch.    

Op bezoek
Als u bezoek ontvangt, stem dan de tijden van uw bezoek af met de afdeling. 

Één van de waarderingen op Zorgkaart Nederland

"Mijn vader is een aantal weken in de Plataan verzorgd. Het personeel heeft met veel liefde en aandacht voor hem gezorgd, en zijn revalidatie is goed verlopen. Ook waren ze altijd bereid onze vragen te beantwoorden. We zijn dankbaar voor de goede zorg die hij heeft ontvangen."

Klik op de button van Zorgkaart Nederland en lees alle waarderingen...

Adres- en contactgegevens

Henri Dunantstraat 3

6419 PB Heerlen

088 991 20 00

Secr.Plataan@sevagram.nl

De cliëntvertrouwenspersoon in deze locatie...

Klik hier!

0900 777 4 777

+