×
16-09-2023

Maaike volgt haar hart!

Maaike werkt als verzorgende IG in opleiding bij Piushof in Heerlen. Daarvoor heeft Maaike 15 jaar in de metaalsector gewerkt, niet omdat ze dat nu zo graag wilde maar omdat ze dacht dat ze haar hart niet kon volgen door haar beperking. Gelukkig bewijst ze tegenwoordig het tegendeel want ondanks het feit dat Maaike volledig doof in is haar rechteroor en slechthorend in het linker, staat ze haar mannetje in de zorg bij Piushof.

Maaike werd als leerling verzorgende IG aangenomen door teammanager Leonda. “Het was voor haar niet makkelijk om werk te vinden in deze sector, maar ze wilde zo graag laten zien wat ze wél kon. Juist door die gedrevenheid wilde ik haar graag die kans geven", aldus Leonda. Je kunt mensen lukraak afkeuren op basis van een beperking maar dat is niet mijn stijl. Er is een enorm tekort aan mensen in de zorg, dus waarom zou er geen plek zijn voor Maaike?”.

Inmiddels heeft Maaike haar draai gevonden binnen het team van Piushof maar loopt ze wel nog tegen een aantal praktische zaken aan die te maken hebben met haar gehoor. Zoals telefoneren, de bel en de intercom. Leonda bracht dit ter sprake in de Innovatie Community en dankzij een goed samenspel met Raymond Schiffer van de afdeling ICT is men druk bezig om ervoor te zorgen dat Maaike binnenkort onafhankelijk haar werk kan doen.

Binnenkort lees je meer hierover in de Hallo!  

0900 777 4 777

+