×

Dementiegame

Dementiegame

Op 30 maart 2016 lanceerde Sevagram een dementiegame, een interactief spel waarmee mantelzorgers en familieleden, maar ook verzorgenden en andere geïnteresseerden kennis over de ziekte dementie kunnen opdoen. De dementiegame is een voorbeeldproject van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) als onderdeel van het Vernieuwingsprogramma ‘Waardigheid en Trots’. Door de verschillende levels van de game te doorlopen, krijg je meer kennis over dementie en meer begrip.

Mantelzorgers, familieleden, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden leren hoe ze het beste kunnen omgaan met mensen met dementie, in de verschillende vormen en stadia. Daarnaast kunnen zij via de app in contact komen met lotgenoten, via het forum van Alzheimer Nederland.

Speel de Dementiegame

Momenteel is de Dementiegame offline omdat de techniek geüpdatet moet worden [1 oktober 2023]

Je kunt het dementiespel op je computer of laptop spelen via www.dementiegame.nl. Ook kun je het downloaden op je smartphone of tablet. Daarvoor moet je de app downloaden:


Doelen Dementiegame

  • kennis over dementie verbeteren en benadering vergemakkelijken;
  • mantelzorgers, familieleden en zorgmedewerkers ondersteunen bij de dagelijkse zorg voor mensen met dementie;
  • inlevingsvermogen voor mensen met dementie vergroten;
  • mogelijkheid bieden ervaringen via forum Alzheimer Nederland uit te wisselen (rechtstreeks benaderbaar via de game).

Meer informatie
Lees de nieuwsbrief over de Dementiegame (pdf) voor meer achtergrondinformatie.

Lees hier het uitgebreide artikel dat is gepubliceerd door ' Waardigheid en Trots' naar aanleiding van de samenwerking tussen Sevagram en TanteLouise.

Contactpersoon: Yvonne Huveneers

0900 777 4 777

+