Scharwyerveld

Scharwyerveld

Klik hier voor de actuele bezoekregeling.

hoofdfoto scharwyerveld

Voor wie?
Scharwyerveld is een verpleeghuis voor mensen die langdurige zorg en behandeling nodig hebben vanwege lichamelijke problemen of voor ouderen met dementie of andere geestelijke ouderdomsproblemen. Het gebouw is ruim van opzet, zodat alle ruimtes en activiteiten eenvoudig bereikbaar zijn met een rolstoel of rollator.

Waar?
Scharwyerveld ligt aan Daaldersruwe 93 in het midden van de Maastrichtse wijken Malberg, Caberg, Oud-Caberg en Malpertuis. Het moderne, uitnodigende gebouw is omgeven door een grote tuin met wandelpaden en bankjes. Het gebouw is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Een bushalte ligt op loopafstand. Twee winkelcentra liggen vlakbij.

Woonaanbod
In het moderne, levendige en lichte gebouw is plaats voor 70 bewoners. Er zijn 70 appartementen voor mensen die langdurige zorg nodig hebben. Heeft u een partner met een minder intensieve zorgvraag, dan kan uw partner terecht in één van de ruime service appartementen. Dit zijn appartementen met een woonkamer, open keuken, grote badkamer en twee slaapkamers. De woonkamer grenst aan een met glazen wanden afsluitbaar balkon (wintertuin). U woont dus niet in hetzelfde appartement, maar wel dicht bij elkaar. Eén etage is speciaal voor Indische Nederlanders.

Scharwyerveld beschikt ook over sfeervolle penthouses die te huur zijn voor iedereen, mensen met en zonder zorgvraag. De appartementen hebben een ruim dakterras en een eigen overdekte parkeerplaats. Wie zo’n appartement met uitzicht huurt, kan ook gebruik maken van de (zorg)diensten van Scharwyerveld. Alle service appartementen (135 woningen) zijn beschikbaar voor ouderen met een minder intensieve zorgvraag

Activiteiten
Scharwyerveld is een hele levendige locatie met onder andere een restaurant, een grand café met een gezellig terras en een biljarthoek. Bewoners kunnen deelnemen aan een gevarieerd programma van activiteiten en dagbesteding. Ook mensen die niet in Scharwyerveld wonen, kunnen meedoen. Zo ontstaan leuke contacten met mensen uit de buurt.