Molenpark

Klik hier voor de actuele bezoekregeling.

Zorg op maat in een huiselijke en veilige omgeving

hoofdfoto molenpark

Voor wie?
Molenpark is een verpleeghuis voor ouderen met dementie, die voortdurend toezicht en zorg nodig hebben. Het verpleeghuis biedt hen kleinschalige, mensgerichte zorg in een huiselijke en veilige omgeving en kenmerkt zich door maximale vrijheid; cliënten kunnen intern gaan en staan waar ze willen. Medewerkers stimuleren cliënten om alle activiteiten die nog zelf kunnen ondernemen, zoveel mogelijk zelf te doen. Onze gepassioneerde medewerkers, familie en enthousiaste vrijwilligers werken samen om onze cliënten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bieden.

Waar?
Molenpark ligt aan de Henri Dunantstraat 3 in Heerlen vlakbij ziekenhuis Zuyderland. Het Heerlens centrum is makkelijk met de bus te bereiken. In de directe omgeving ligt veel groen en kunnen mooie wandelingen worden gemaakt.

Woonaanbod
Verpleeghuis Molenpark heeft in totaal 106 plaatsen. Kleinschalige woongroepen, die elk bestaan uit tien tot elf cliënten. Iedere woning heeft een eigen voordeur en beschikt over zes éénpersoonskamers en twee kamers voor twee personen. Het prachtige park dat Molenpark omringt, is toegankelijk voor cliënten, familie en mantelzorgers.

In Molenpark staat de cliënt daadwerkelijk centraal. Medewerkers en directie vinden het buitengewoon belangrijk dat cliënten en hun familie zich bij ons thuis voelen. Door de grote wandelgangen heeft het verpleeghuis de uitstraling van een gezellig dorpsplein.

Moderne leerafdeling
Om de kwaliteit van zorg te blijven garanderen, heeft het verpleeghuis een praktijk-leerafdeling waar leerlingen van Zuyd Hogeschool, Arcus College en andere scholen de geleerde theorie in de praktijk kunnen toepassen. Een unieke leermethode, die goed werkt voor studenten én cliënten.

Meer informatie
Zie links het menu voor informatie over zorgdiensten, paramedische diensten, voorzieningen, activiteiten en adres en voor een impressie (foto's). 

 

label gold website

Als blijk van internationale waardering voor haar mensgerichte zorg beschikt Molenpark per 25 september 2015 over de Planetree-certificering.