Licht en Liefde

Licht & Liefde

Klik hier voor de actuele bezoekregeling.

hoofdfoto licht&liefde

Voor wie?
Licht & Liefde biedt specialistische zorg aan cliënten met een visuele beperking. Onze gepassioneerde medewerkers zijn met name gespecialiseerd in het ondersteunen en verplegen van cliënten die op latere leeftijd slechtziend of blind zijn geworden. We leren onze cliënten zo goed mogelijk om te gaan met hun beperking zodat ze zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven. De doelgroep van Licht & Liefde heeft naast de visuele beperking vaak ook nog andere lichamelijke en/of psychogeriatrische klachten die bij ouderdom horen. Onze specialistische zorg verandert mee met de noden van onze cliënten.

Waar?
Licht & Liefde ligt aan Prins Bisschopsingel 20, een statige laan aan de rand van het Maastrichtse centrum en vlakbij het Stadspark. Diverse bussen stoppen in de buurt.

Woonaanbod
Er zijn 37 appartementen voor mensen met een visuele beperking die langdurige zorg nodig hebben. Mensen die tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben of die hun mantelzorgers tijdelijk willen ontlasten, kunnen op indicatie van hun huisarts logeren bij Licht & Liefde.

Activiteiten
Het is voor iedereen belangrijk én leuk om actief te blijven en een zinvolle dagindeling te hebben. Daarom organiseren we diverse activiteiten voor mensen met een visuele beperking; bewoners, logees en ‘mensen van buiten’.