De Hazelhof

hoofdfoto hazelhofKleinschalig wonen in een omgeving waar veel rust is

Voor wie?
Wonen in De Hazelhof betekent kleinschalig wonen in een gepecialiseerd verpleeghuis in een rustieke omgeving. De groepswoning biedt plaats aan maximaal tien cliënten met het syndroom van Korsakov. Dit is een niet-aangeboren vorm van hersenletsel, waarbij een gedeelte van de hersenen is aangetast. Oorzaak is meestal overmatig alcoholgebruik in combinatie met een tekort aan vitamine B1. Door deze beschadiging kampen cliënten met cognitieve stoornissen en gedragsproblemen. Daarom is in De Hazelhof alcoholgebruik niet toegestaan.

Waar?
Het kleinschalige verpleeghuis is landelijk gelegen in Gulpen en maakt deel uit van zorgcentrum Dr. Ackenshuis, waar het direct naast ligt. De Hazelhof straalt opmerkelijk veel rust uit.

Woonaanbod
In De Hazelhof heeft elke cliënt een eigentijdse kamer. Er is een gezamenlijke woonkamer met keuken. Cliënten hebben dagelijks toegang tot de grote mooie omsloten tuin van De Hazelhof. Op de eerste verdieping van De Hazelhof is een unieke groepswoning gerealiseerd.

Naast mensgerichte zorg is een gezellig woongenot in De Hazelhof een belangrijk uitgangspunt. Het meebrengen van eigen spullen en een paar kleine meubels is dan ook geen enkel probleem. Het groepswonen en de activiteiten met andere cliënten, zorgen er voor dat een cliënt voldoende sociale contacten heeft. Eén van de belangrijkste kenmerken van kleinschaligheid is het gezamenlijk voeren van het huishouden.

Voor opname in verpleeghuis De Hazelhof is een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
Klik hier voor meer informatie over De Hazelhof en indicatiestelling.

Meer informatie
Zie links het menu voor informatie over zorgdiensten, paramedische diensten, voorzieningen, activiteiten en adres en voor een impressie (foto's) van De Hazelhof.

label gold website

Als blijk van internationale erkenning voor mensgerichte zorg heeft De Hazelhof op 18 juni 2014 het Planetree-label behaald.