Tobias

Klik hier voor de actuele bezoekregeling.

Mensgerichte zorg in een huiselijke en veilige omgeving

hoofdfoto tobias

Voor wie?
Zorgcentrum Tobias verwelkomt ouderen die niet meer (geheel) voor zichzelf kunnen zorgen. Tobias biedt mensgerichte zorg aan mensen met dementie. Tevens kan het verpleeghuis het ‘Volledig Pakket Thuis’ (VPT) aan de huurders van de aangrenzende seniorenwoningen in De Haagdoorn bieden.

Waar?
Tobias ligt op het snijvlak van de mooie Heerlense wijken Bekkerveld en Aarveld. Het gebouw is volgens de nieuwste normen en richtlijnen in 2015 gerenoveerd.

Woonaanbod 
Zorgcentrum Tobias heeft in totaal 104 plaatsen. De kamers zijn verdeeld over in totaal vier etages, elk met een eigen 'leefstijl'. Etage 1 is landelijk ingericht, etage 2 heeft een klassieke uitstraling, etage 3 heeft een stadse indeling, terwijl etage 4 vooral cultuur ademt. Cliënten kunnen  aangeven op welke afdeling zij graag willen wonen. De benamingen van de acht woningen zijn typisch Heerlens en verwijzen naar de betreffende leefstijl.

Iedere etage heeft twee woningen. Cliënten hebben een slaapkamer met eigen sanitaire ruimte met wastafel, douche en toilet. Iedere etage heeft een eigen ‘leefstijl’. De betrokken en gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers bieden zorg op maat en hebben aandacht voor zowel de cliënten als hun familie.

Meer informatie
Zie links het menu voor informatie over zorgdiensten, paramedische diensten, voorzieningen, reguliere activiteiten en adres en voor een impressie (foto's).

label gold website

Als blijk van internationale waardering voor haar mensgerichte zorg beschikt Tobias per 16 november 2017 over de Planetree-certificering.