×

Sevagram

Roxanne Lemmens cliëntvertrouwenspersoon

“Bij elke nieuwe bewoner loop ik vrijblijvend binnen voor een welkomstgesprekje”

Drie jaar geleden startte Roxanne als cliëntvertrouwenspersoon bij Ter Eyck. Inmiddels zijn daar de locaties de Regenboog en Elfershof bijgekomen.

“Het is werk dat ik met veel liefde en plezier doe. Voor de bewoners, maar ook voor mijzelf. Ik kan iets voor de samenleving terug doen en dat geeft veel voldoening.”

“Ik ben vrij jong afgekeurd en was op zoek naar vrijwilligerswerk. Bij de vrijwilligersbank zag ik de functie van cliëntvertrouwenspersoon bij Ter Eyck. Ik was meteen enthousiast. Het leek mij een zinvolle en tevens uitdagende functie én een functie die goed paste bij mij als persoon. Dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn. Ik heb in het verleden een opleiding tot coach gedaan. Bovendien heb ik altijd gezorgd voor mijn eigen grootouders en voor de grootouders van mijn ex-partner. Het coachende en mijn betrokkenheid met de doelgroep ouderen is een combinatie die in de rol van cliëntvertrouwenspersoon op een zinvolle manier terug komt.”

Welkom

“Het mooie aan dit werk is dat je op een laagdrempelige manier contact met mensen kunt maken. Ik vind het fijn om nieuwe bewoners even persoonlijk welkom te heten. Daarom loop ik bij nieuwe bewoners altijd vrijblijvend binnen voor een welkomstgesprekje. Mensen weten dan meteen wie ik ben en wat ik op de locatie doe. Vaak volgt er dan een praatje over alledaagse beslommeringen en je merkt dat mensen het fijn vinden dat soort dingen met je te delen. Ook de aandacht die je dan geeft, doet goed. Soms zie je zelfs een stukje opluchting. Mensen voelen zich gehoord.”

Laagdrempelig

“Als mensen hun verhaal kwijt willen, een stukje onvrede willen delen, dan moet dat op een laagdrempelige manier kunnen. Ik vind het dan ook goed dat bewoners of hun naasten mij rechtstreeks kunnen bellen of mailen. Dat ikzelf en mijn collega’s van de andere locaties gemakkelijk te vinden en te benaderen zijn. Op de locatie Ter Eyck loop ik bovendien elke week even binnen. Mensen kunnen mij dan aanspreken. Op de twee andere locaties ben ik minder vaak aanwezig, maar dankzij de mogelijkheid van rechtsreeks contact ben ik ook voor deze bewoners en hun naasten goed bereikbaar.”

Zinvol werk

Je kunt heel veel soorten vrijwilligers werk doen. Ik wilde graag  iets zinvols doen en zeg wel eens ‘koffie drinken kan ik ook met mijn vriendinnen’. Als cliëntvertrouwenspersoon kan ik iets terug doen voor anderen en voor de samenleving. Maar vooral… ik kan iets doen voor bewoners en het is fijn als ik merk dat zij na een gesprek -waarin ik een luisterend oor bied of advies geef- opgelucht zijn. Dat geeft mij veel voldoening.”

Contact

U kunt contact met mij opnemen via…:

  • Spreek mij gewoon even aan als u mij ziet.
  • Bellen kan ook: 06 34961492
  • Per mail: roxanne.lemmens@sevagram.nl

0900 777 4 777

+