×
22-12-2023

Weer in je kracht

Enkele maanden geleden werd een cliënt aangemeld via het Lungcare-pad. Het betreft een jonge vrouw die nog midden in haar leven stond. Mevrouw had het bij binnenkomst echter erg zwaar, continu zware dyspnoeklachten (lees: benauwdheid) waardoor zij het leven niet meer zag zitten en zelfs overwoog om euthanasie te plegen.

Typisch voor ‘Revalideren doe je samen!’

Gelukkig knapte mevrouw uiteindelijk boven verwachting goed op, mede dankzij haar eigen inzet en die van het multidisciplinaire- team (Fysiotherapie, Ergotherapie, Logopedie, Diëtetiek, de zorg van afdeling 5 en Specialist oudergeneeskunde). Zij besloot letterlijk de ‘knop’ om te zetten, alle therapieën consequent te volgen en ook nog te stoppen met roken. Met wat voor een resultaat: mevr. kan weer zorgen voor haar dochter, haar hobby’s (waaronder haar eigen opgerichte voedselbank) en staat weer in haar kracht. Kwaliteit van leven is weer aanwezig, waardoor mevrouw met een gerust hart het revalidatietraject kan afronden!

Het hele multidisciplinaire-team is trots op haar en het behaalde resultaat! Mevrouw is overweldigd door het behaalde resultaat en deelt om deze reden graag haar verhaal zodat mensen worden aangespoord te revalideren binnen Plataan.

0900 777 4 777

+