×
01-03-2024

Voedselveiligheid is van ons allemaal

Vanaf maart/april gaan we in iedere locatie starten met het auditeren van alle afdelingskeukens. Met name de afdelingskeuken is een uitbreiding van de audit, omdat, ook daar volgens de HACCP-richtlijnen gewerkt moet worden. Auditeren wil zeggen dat het extern Bureau de Wit (waarmee wij een contract hebben afgesloten) onaangekondigd controleert op de HACCP richtlijnen in de keukens, afdelingskeukens en Gasterieën.

Alle facilitair leidinggevenden hebben inmiddels een hand-out ontvangen met punten waarop gecontroleerd wordt én een voorbeeld rapport van Bureau de Wit.

Daarnaast kunnen alle medewerkers die te maken hebben met voedselveiligheid via het leerportaal een e-learning volgen over HACCP. Daarnaast kunnen deze medewerkers zich via het leerportaal ook aanmelden voor een scholing ‘schoonmaak’.

Onaangekondigde bezoekjes
Ieder jaar wordt iedere locatie twee keer onaangekondigd bezocht door Bureau de Wit. Zoals aangegeven de eerste keer in maart/april en een vervolg in het najaar. Volgend jaar zal ook één keer in het voorjaar en één keer in het najaar een audit plaatsvinden.

Van iedere audit wordt een rapport opgemaakt. Heb je als locatie tijdens de twee audits alles op orde – dat wil zeggen meer dag 80%, dan krijgt de locatie een KEURMERK bordje uitgereikt.

Zorg iedere dag dat je alles op orde hebt! Want voedselveiligheid is van ons allemaal …

0900 777 4 777

+