×
29-05-2024

Ria's Escape Room

Ervaringsleren

Op 20 januari 2022 werd Ria met haar Escape Room en bijbehorende training warm ingehuisd bij Sevagram. Met een spannende trailer en prijsvraag konden alle medewerkers van Sevagram meedingen naar de prijs om als allereerste de Escape Room te mogen spelen. Inmiddels staan er meer dan 70 deelnemersgroepen met een score in het leaderbord van de Escape Room! Deelnemers beoordelen deze training gemiddeld met 9.4. Leren mag leuk zijn! Spelen is onze natuurlijke manier van leren en door daarbij aan te sluiten is de training zo leuk en effectief. Ervaringsleren is bewezen de beste wijze om empathie te ontwikkelen en de meest actieve vorm van leren omdat alle zintuigen worden geactiveerd. Door zelf te ervaren, spelen en oefenen, kun je vanuit je eigen motivatie meedoen en het geleerde morgen al toepassen in je werk.

De puzzels die onder tijdsdruk moeten worden opgelost helpen allemaal om onze cliënt Ria steeds beter te leren kennen. Daarvoor moet je met aandacht luisteren naar de cliënt, collega’s en naasten. De uiteindelijke score in de Escape Room wordt bepaald op basis van de snelste tijd en het aantal goede antwoorden in de quiz achteraf. Omdat in het spel expliciet aannames, overtuigingen en de teamdynamiek worden getriggerd is er veel om te bespreken in de reflectie achteraf. Zo kom je samen steeds terug bij de kern: Zorg en welzijn zoals je zelf behandeld wilt worden, met altijd de check of de ander het ook zo wil.

Maastricht

Afgelopen maanden verbleef Ria veel in ’t Mestreechse’. Om nog bewuster te worden van wat we doen, waarom we dat doen en hoe we dat altijd kunnen doen, werden collega’s in de Escape Room meegenomen in de visie op mensgerichte zorg. De training is daarvoor afgestemd op de behoeften per locatie die samen met teammanagement van tevoren in kaart werden gebracht. In Scharwyerveld speelden ze de Escape Room 4 keer met een gemiddelde score van een 8,6 op tevredenheid op de training. Bij Licht&Liefde en Zorg Thuis vond de training 7 keer plaats met een gemiddelde score van 9,1. En tot slot speelden 8 groepen de Escape Room in Campagne met een tevredenheid van 9,4 voor de training. Collega’s van allerlei disciplines benoemden hoe de Escape Room heeft bijgedragen aan elkaar beter leren kennen. Er is hard gewerkt in Maastricht! Een mooie voorbereiding op de mensgerichte zorg audit die eind mei plaatsvindt in Campagne, Licht en Liefde, Scharwyerveld en Zorg Thuis.

0900 777 4 777

+