×
19-01-2024

Resultaten Phishing Campagne

In december hebben we binnen Sevagram weer een phishing campagne uitgevoerd met als onderwerp ‘Kerstattenties 2023’. Via deze mail werd gevraagd om op een link te klikken en vervolgens in te loggen om je in te schrijven voor een loting van kerst attenties.

In onderstaande tabel kunnen jullie de resultaten van de campagne terugvinden:

Uit de resultaten blijkt dat ruim 30% van onze collega’s zijn/haar inloggegevens heeft ingevuld. Wetende dat bijna alle cyberaanvallen beginnen met gestolen inloggegevens zijn dit zorgwekkende cijfers. Een recent voorbeeld uit het nieuws is de organisatie Xonar welke in december nog is getroffen door een cyberaanval.

Bewustzijn
We hopen dat we met deze campagne het bewustzijn rondom verdachte e-mails weer wat verbeterd hebben. Kijk zeker nog eens op onze SharePoint pagina voor tips over hoe je phishing e-mails kunt herkennen: https://sevagram.sharepoint.com/sites/Intranet/SitePages/Cyber-sucurity.aspx


Beveiliging
Naar de toekomst toe zullen we vanuit afdeling ICT veiligere inlogmethodes gaan introduceren en MFA (Mulfi-factor-authenticatie) vaker verplichten om de beveiliging van onze systemen te waarborgen.

0900 777 4 777

+