×
20-06-2024

Nieuws vanuit de Innovatie Community - Leergemeenschap Verbinden

Drie keer per jaar vindt deze leergemeenschap plaats en gaan medewerkers van alle locaties en diverse functies met elkaar het gesprek aan. Ze worden geïnspireerd door sprekers en inspireren elkaar door het delen van mooie voorbeelden.

Maar wat is een leergemeenschap precies? Een leergemeenschap is een groep mensen die samenkomt om van en met elkaar te leren. Het is een platform waar kennis en ervaringen worden gedeeld, en waar samenwerking en groei centraal staan. De focus ligt op gezamenlijke ontwikkeling, waarbij iedereen een actieve rol speelt in het leerproces. Dit kan door middel van presentaties, workshops, discussies en het delen van persoonlijke verhalen en successen.

Deze groep is ooit gestart als de leergemeenschap levensloop met het idee dat als je niet weet waar iemand blij van wordt of de kriebels van krijgt, je geen mensgerichte zorg kunt verlenen.

Succesvolle formule
Nu, bijna 2 jaar verder, is gebleken dat deze leergemeenschap een meer dan succesvolle formule is om het gesprek aan te gaan en te verbinden. Er zijn talloze voorbeelden van waar verbinding is ontstaan. Zo kan bijvoorbeeld het levensboek nu besteld worden via de officiële weg. Daarnaast is er een condoleanceregister ontworpen in samenwerking met communicatie. Verder worden medewerkers ook geïnspireerd door Brigitta Santegoeds en Ingrid Kerckhoffs op het gebied van kunst en muziek en hoe dit kan bijdragen aan het welzijn van de bewoners.

Mooi innovatief
Ten slotte merken we dat medewerkers ook meer informatie met elkaar delen over hoe ze huiskamergesprekken en familieweekenden organiseren.

Een mooie, innovatieve manier om over locaties te sparren, te inspireren en te verbinden.
 


Alexandra Vogt

0900 777 4 777

+