×
27-05-2024

Nieuws uit de Innovatie Community: Spreekuur SO

Medewerkers van Sevagram delen steeds meer hun goede ideeën met de innovatie community. Maar wat gebeurt er dan met zo'n idee in de praktijk?

Linda Wijermans legt uit: "We koppelen de betrokken medewerker aan een lid van de community. Deze gaat met hem of haar de mogelijkheden van het idee verkennen. Als basis gebruiken we daarbij het Model van Duurzaam Innoveren. Zo raak je met elkaar in gesprek over mogelijkheden én onmogelijkheden. Zo kwam een medewerker van Panhuys met het idee om een spreekuur met de arts voor bewoners te organiseren.

Na een grondige evaluatie lijkt het erop dat het idee voor een spreekuur voor de bewoners van Panhuys niet haalbaar is. Het overleg tussen de teammanager, artsen en een lid van de Innovatie Community heeft duidelijk de voor- en nadelen van zo'n spreekuur besproken.

Hoewel een strak schema en een vast contactmoment tussen bewoner en arts voordelen bieden, zijn er ook nadelen zoals beperkte flexibiliteit en het omgaan met spoedgevallen buiten de spreekuurtijden. Ook het feit dat bezoek of activiteiten mogelijk beperkt zouden worden, speelde een rol.

De artsen zijn ervan overtuigd dat de huidige vorm van artsenvisite meer ruimte biedt voor persoonlijke aandacht en zorg voor de bewoners, zonder vast te zitten aan strakke schema's. Dit sluit beter aan bij de behoeften en de situatie van de bewoners in Panhuys.

Al met al lijkt het een weloverwogen beslissing te zijn, genomen met het oog op wat het beste is voor zowel de bewoners als de zorgverleners binnen Panhuys.

0900 777 4 777

+