×
25-04-2024

Nieuw desinfectiemiddel Clean ’n Easy vanaf week 18 verkrijgbaar

Mede dankzij Covid is er binnen onze organisatie een grote diversiteit aan desinfectiemiddelen ontstaan waardoor het onoverzichtelijk is geworden wanneer welk middel gebruikt dient te worden. Sevagram wil het assortiment beperken om meer duidelijkheid en uniformiteit binnen de locaties te creëren rondom desinfectie.

Op advies van de HIP commissie en na een geslaagde pilot in Panhuys implementeert Sevagram vanaf volgende week het nieuwe desinfectiemiddel Clean ’n Easy van Wecoline.

Kant-en-klare doeken
Clean ’n Easy desinfectiedoeken zijn kant-en-klare doeken geïmpregneerd met een gepatenteerde formule op basis van 1% waterstofperoxide en 1% melkzuuroplossing. Het doodt binnen twee minuten bacteriën en gisten op hulpmiddelen en bedden. De doeken worden geleverd in afsluitbare en hervulbare emmers. De navullingen zijn telkens na te bestellen.

Gebruiksgemak
De gebruiksklare desinfectie doeken zijn driemaal zo groot als de Bacillol 30 doekjes en uitermate geschikt voor desinfectie van grotere oppervlakken zoals matrassen, bedden, hoog-laag-baden, etc. Bacillol 30 blijven we gebruiken voor desinfectie van kleine oppervlakken, zoals thermometers.

Wist je dat:

  • er voorafgaand aan desinfectie eerst gereinigd dient te worden?
  • desinfectie alleen vereist is:

    - indien het bed/hulpmiddel/oppervlak is vervuild met lichaamsvloeistoffen/cliëntmateriaal

            - bij hulpmiddelen die na gebruik normaliter worden gereinigd maar gebruikt zijn bij een geïnfecteerde                 cliënt;

            - in een bewoners-/cliëntenkamer, na ontslag van een cliënt die in isolatie moest verblijven;

            - op afdelingen tijdens bepaalde uitbraken, zoals Noro, Covid-19;

            - voor een compleet bed bij cliëntmutatie.

Protocol in Zenya
Het protocol reinigen, desinfecteren en steriliseren is beschikbaar in Zenya:  https://sevagram.zenya.work/QC/BM-26-58

Eerste levering
Vanaf volgende week ontvangen alle locaties een eerste levering van de Clean ’n Easy desinfectiedoeken, emmers en navullingen. Vervolgens kunnen locaties zelf de Clean ’n Easy desinfectiedoeken bestellen via ProActive in de webshop van Vivas Medica.

Opruimactie oude voorraden
Op enkele locaties zijn nog oude voorraden van desinfectiemiddelen aanwezig welke inmiddels over datum zijn en/of geen onderdeel meer uitmaken van het desinfectieprogramma.

Het verzoek aan alle locaties om ná de eerste levering  binnen 4 weken een opruimactie te organiseren i.s.m. de HIP coach van de locatie en de facilitaire medewerkers. Het doel van deze opruimactie is om alle oude desinfectiemiddelen (Active Wipes, Terralin, JET) centraal op de locatie te verzamelen.

Ná 4 weken zal alles per locatie in kaart worden gebracht en zal worden bekeken hoe deze restvoorraden kunnen worden afgevoerd door Renewi.

Meer informatie
Voor vragen kunnen locaties een Topdesk melding aanmaken via het meldpunt aan afdeling Inkoop.

0900 777 4 777

+