×
11-04-2024

Locaties Maastricht gaan over op roostersysteem SDB

Per 1 mei stappen de Maastrichtse locaties over naar het roostersysteem SDB om daarmee aansluiting te vinden bij de werkwijze die binnen de rest van de organisatie rondom de roosterplanning plaatsvindt.

Momenteel werken we binnen Sevagram met twee roostersystemen, Nedap ONS voor de Maastrichtse locaties en SDB voor alle andere locaties. Er heeft onderzoek plaatsgevonden rondom de keuze voor één roostersysteem voor heel Sevagram, te weten Nedap ONS of SDB. Daarbij hebben wij goed geluisterd naar alle onderdelen van de organisatie.

Gezien de grote impact voor de hele organisatie, indien wij mochten kiezen voor een roosterpakket anders dan het huidige roostersysteem SDB, is besloten om een definitieve keuze voor het juiste roosterpakket voor heel Sevagram uit te stellen tot 2027.  

Overgang per 1 mei
Vanuit de Maastrichtse locaties is echter gevraagd om op korte termijn wel over te mogen stappen naar het roostersysteem SDB om daarmee aansluiting te vinden bij de werkwijze die binnen de rest van de organisatie rondom de roosterplanning plaatsvindt. Gezien het feit dat we de definitieve keuze voor het meest adequate roostersysteem voor heel Sevagram niet eerder zullen maken dan in 2027, hebben we besloten dat de Maastrichtse locaties (m.u.v. Sevagram Zorg Thuis), op korte termijn overgaan naar SDB. Doelstelling is dat deze overgang in verband met de vakantieperiode al per 1 mei gaat plaatsvinden. Momenteel wordt er met een werkgroep uitwerking gegeven aan de stappen die hiervoor noodzakelijk zijn. De instructie van de medewerkers die momenteel in Nedap ONS plannen zal een belangrijk onderdeel hiervan zijn. Hoe dit er verder uit zal zien, zullen we in de komende weken verder toelichten.

Wat houdt dit in voor je verlofsaldo?
Aangezien de datum van 1 mei snel nadert, wordt vanaf vrijdag 5 april gestart met de voorbereidingen voor de overgang van Nedap ONS naar SDB. Dit betekent dat het verlofsaldo in Nedap de weergave is tot en met 30 april. Het restsaldo op 30 april (in ONS Nedap) zal na 12 mei overgeboekt worden naar SDB-planning. Uiterlijk 1 juni zie je dan je actuele verlofsaldo tot het einde van het jaar in SDB-planning.

Meer informatie
Voor vragen kun je terecht bij Gerard Bremmers, Teammanager Planning: gerard.bremmers@sevagram.nl

0900 777 4 777

+