×
07-06-2023

Leerpad mondzorg

Sinds 1 januari 2023 voert het team van MondzorgPlus 0-metingen en behandelingen uit bij cliënten die bij ons verblijven ‘met behandeling’. Naast deze preventieve en curatieve bezoeken van het mondzorgteam is een goede dagelijkse mondhygiëne natuurlijk belangrijk.

Naast de e-learning in het Leerportaal staat vanaf nu ook de klinische les ‘Op weg naar goede mondzorg’ open. Deze les vormt een goede basis voor het uitvoeren van deze dagelijkse mondzorg. Ze biedt een belangrijk opfrismoment, maar is ook voor nieuwe medewerkers heel informatief. Omdat we binnen Sevagram grote invloed hebben op de mondhygiëne van onze cliënten, vragen we medewerkers die mondzorghandelingen uitvoeren zich in te schrijven voor deelname aan een klinische les.

 

Op weg naar goede mondzorg; de basis klinische les voor zorgmedewerkers in de ouderenzorg 
In deze 1,5 uur durende klinische les legt de trainer van MondzorgPlus uit waarom goede mondzorg belangrijk is, wat goede mondverzorging bij deze doelgroep is en behandelt hij de gezondheidsrisico’s bij een slecht onderhouden mond. 

Onderwerpen die o.a. besproken worden zijn:  

  • Gezonde versus zieke mond  
  • Diverse mondproblemen 
  • slijmvliesproblemen  
  • Mondverzorging | 
  • Gebitsprothese.  

Met foto's wordt duidelijk gemaakt hoe een gezonde mond er uitziet en welke problemen zich in de mond kunnen bevinden. Daarnaast krijg je tips over hoe je het beste goede mondzorg kan bereiken (hoe te poetsen en wat je nog meer kunt doen). 

Doelgroep klinische les: alle zorgmedewerkers die mondzorg bieden aan Sevagram cliënten 

Accreditatie: deelname aan deze module levert 2 accreditatiepunten op voor BIG geregistreerde medewerkers en/of leden van de V&VN. 

Aanmelden: je kunt je aanmelden via het leerportaal. Zie sevagram.studytube.nl/learning-tracks/22330?query=mondzorg 

Als voorbereiding wordt aanbevolen de e-learning voorafgaand aan de klinische les te volgen. 

Data / tijdstippen:  

0900 777 4 777

+