×
18-08-2023

Hoe veilig en gezond werk jij?

In deze rubriek worden medewerkers door middel van korte, herkenbare vragen of situatieschetsen bewust gemaakt van het aanbod vanuit Sevegram en hun eigen rol en verantwoordelijkheid om veilig en gezond te werken.

De afgelopen weken zijn bijna alle locatie verrast met een onaangekondigde ontruimingsoefening. Een aantal medewerkers die op dat moment aanwezig waren, hebben samen een zogeheten ‘compartiment’ op een afdeling ontruimd. Veel medewerkers hebben dit oefenen als erg fijn ervaren en geven aan dat het hun rust geeft om te weten dat het lukt om in geval van nood snel en adequaat te kunnen handelen. Het oefenen op locatie en het deelnemen aan de veiligheidsinstructie rondes zijn middelen om met regelmaat bewust bezig te zijn met de veiligheid op jouw locatie.

  • Ken jij je locatie?
  • Weet jij hoe de vluchtroutes op jouw locatie lopen en waar blusmiddelen te vinden zijn? 
  • Ben jij je bewust van je eigen rol in het veilig houden van je locatie?

In het leerportaal vind je geplande veiligheidsinstructierondes. Deze rondes worden door de eigen facilitair medewerker van de locatie gehouden en zijn, ongeacht je functie, écht een aanrader om aan deel te nemen. Ofwel, ook voor ondersteunende medewerkers en leidinggevenden is het van belang om met regelmaat aan een dergelijke ronde te deel te nemen. Samen werken we aan een gezond en veilig Sevagram.

Staat jouw locatie er niet bij? Vraag dan je facilitair leidinggevende wanneer je de inschrijving voor de ronde op jouw locatie mag verwachten.

Klik op onderstaande link om direct naar het leerportaal te gaan om je voor de instructie in te schrijven.
 

https://sevagram.studytube.nl/library/all-learnings?query=veiligheidsinstructie

0900 777 4 777

+