×
20-10-2023

Hallo, ik ben ‘Moofie’

Donderdag 28 september jl. vond vanuit Planetree & Verwenzorg voor alle activiteitenbegeleiders van Sevagram een Welzijnslunch plaats in het theater van Plataan. Na de lunch werd de Moofie Care gepresenteerd.

De Moofie Care is bedoeld voor ouderen met een verstandelijke, een meervoudige of een beweegbeperking. Voor hen kan bewegen moeizaam gaan of zelfs pijnlijk zijn.

De Moofie stick
De Moofie Care wil mensen makkelijk in beweging krijgen, zelfstandig of met een beetje begeleiding. Zij gebruiken hiervoor de zogenaamde Moofie stick. Deze bevat leuke oefeningen op bekende muziek van vroeger en op bekende Hollandse hits. De stick zegt hardop welke beweging je gaat maken en knipt de oefening daarna op in kleine, begrijpelijke stapjes die je steeds opvolgt. Je ziet en hoort diverse lichtjes en geluiden om de cliënten te ondersteunen en motiveren. Wanneer na het oefenen van een beweging de opdracht klinkt ‘Blijf bewegen tot de muziek stopt’, en de herkenbare muziek van vroeger wordt ingezet, is bewegen geen opgave meer voor de mensen, maar gaat het als vanzelf!

Hoe reserveren?
De Moofie Care is te reserveren via https://sevagram-welzijn.nl

  • Reserveren kan minimaal 10 dagen van tevoren.
  • Reserveren kan voor 10 dagen. D.w.z. alleen vanaf een dinsdag tot de week daarna de donderdag.
  • Daarna wordt de stick weer opgehaald. Dit om alle locaties de mogelijkheid te geven om deze te kunnen reserveren.
  • Reserveren kan vooralsnog voor 1 keer, zodat elke locatie de komende maanden aan bod komt.

0900 777 4 777

+