×
04-04-2024

Ga voor advies over de overgang naar je LifeCheck coach

Deze maand informeren we je graag over de overgang. Een periode waar weinig over gesproken wordt door het taboe dat erop rust, maar die van grote impact kan zijn op zowel je privéleven als op de werkvloer.

De overgang
Wat is de overgang nu eigenlijk? Wanneer begint het? En hoe kun je het jezelf en je collega’s in deze periode zo gemakkelijk mogelijk maken?

Meer achtergrondinformatie rond deze vragen tref je in de blog 'Zelfzorg in de overgang': https://lifecheck.nl/blogs/zelfzorg-tijdens-de-overgang/. Hierin lees je ook hoe je de overgang voor jezelf iets gemakkelijker kunt maken en wat de invloed is van je levensstijl op het verloop van de overgang. Denk bijvoorbeeld aan voedingsstoffen die je in deze periode wel of juist niet helpen, aan beweging die gelukshormonen triggert en ga zo maar door.

Wist je dat: zowel vrouwen als mannen in de overgang komen?
Alhoewel er weinig over gesproken wordt, bestaat de overgang ook voor mannen. Dit wordt de penopauze genoemd. Het komt erop neer dat het testosteron van de man geleidelijk afneemt. Doordat dit vele malen langzamer gebeurt dan bij vrouwen zal de impact hiervan doorgaans minder merkbaar zijn.

Voor vrouwen kan dit anders liggen. Sommige vrouwen hebben nauwelijks last van overgangssymptomen, andere vrouwen ervaren sterke klachten. Door de symptomen te leren kennen en herkennen kun je deze nieuwe fase in het leven op een andere manier ervaren. Je kunt ontdekken wat je helpt en wat juist niet, je kunt ontdekken welke voordelen de overgang je kunnen brengen.

Een taboe doorbreken
Wanneer we het taboe rond de overgang kunnen doorbreken, kan er openlijk worden gesproken over effecten en ervaringen. Zowel vrouwen als mannen kunnen elkaar steunen doordat ze beter weten wat de ander meemaakt.

Wil je wel meer weten over de overgang? Wil je met een collega of partner in gesprek, maar weet je nog niet goed hoe je het onderwerp moet aansnijden? Praat er dan eerst eens over met een LifeCheck coach.

Leer deze periode kennen
Naast de symptomen waar je misschien niet op zit te wachten kan de overgang je ook heel wat brengen. Het is dan ook zonde dat veel vrouwen zo weinig over deze periode weten. Er wordt niet veel over gepraat, maar is veel over te ontdekken.

Zit je nog niet in de overgang, maar wil je weten wat je kunt verwachten? Heb je een partner in de overgang en wil je weten hoe je die het beste bij kunt staan? Of zit je al in de overgang en wil je weten hoe je alles uit deze nieuwe levensfase haalt?

Naast een vrijblijvende persoonlijke afspraak bij een LifeCheck coach kun je ook beginnen met onderstaande luistertips:

Ontdek meer over de overgang in de iets oudere podcast ‘Opvliegers’ van npo radio 1:
https://open.spotify.com/episode/27VdUWdIksOy0qSrpnzeHU?si=a740410ec65e4ee6&nd=1&dlsi=49ea3032039d4544

Meer weten? Stel je vragen in een gratis en volledig anonieme afspraak met LifeCheck.

Plan direct jouw afspraak in
Ontdek meer over de overgang met LifeCheck coaches en diëtisten. Plan dan vandaag nog je afspraak in via www.lifecheck.nl of de app. LifeCheck staat altijd voor je klaar!

Nog niet geregistreerd? 
Voor LifeCheck registreren doe je eenmalig met activatiecode SEVAGRAM-jepersoneelsnummer. Jouw personeelsnummer vind je bijvoorbeeld terug op je loonstrook.
 

Moeite met registeren? Bekijk dit filmpje voor een uitleg:
https://www.youtube.com/watch?v=xi2a-1oBF98

0900 777 4 777

+