×
08-12-2023

Even voorstellen

Met ingang van 1 maart 2024 wordt Martien van Bussel Directeur Kwaliteit & Strategie (K&S) van Sevagram. De functie van Directeur Kwaliteit & Strategie is een nieuwe functie binnen onze organisatie. In de portefeuille van de directeur zitten naast kwaliteit en veiligheid onder meer beleid en juridische zaken. Daarnaast stuurt de directeur een aantal ondersteunende teams aan, te weten Kwaliteit & Veiligheid, Innovatie, Planetree en Marketing & Communicatie en ressorteert het bestuurssecretariaat onder het cluster K&S. Martien stelt zich hier graag voor.

Martien van Bussel, Directeur Kwaliteit & Strategie bij Sevagram

“Ik ben geboren en getogen in het Brabantse Someren en woon daar nog steeds met mijn vriendin Sabine en onze kinderen Quin (11) en Lise (7). Wij gaan graag op vakantie en hoewel we in deze levensfase wat minder ver gaan, hebben we nog genoeg bestemmingen op ons wensenlijstje. Ik heb altijd graag gesport (tegenwoordig fitness) en ben meerdere keren per week op het voetbalveld te vinden als verzorger en hersteltrainer van de senioren selectieteams. Daarnaast spreken we regelmatig af met vrienden en sla ik een feestje niet graag over.

Na afronding van het gymnasium in Deurne ben ik in Eindhoven elektro- en informatietechniek gaan studeren en heb in mijn laatste jaren gekozen voor de medische richting. Al die vakkennis gebruik ik nog maar zelden, maar ik houd technische ontwikkelingen bij en experimenteer graag met technische snufjes thuis – waar niet iedereen blij van wordt.

Ik heb ter afronding van mijn studie een aantal medisch georiënteerde stages gelopen, waarvan de laatste bij het Academisch Centrum voor Epileptologie van Kempenhaeghe. Daarna kreeg ik direct een baan bij Kempenhaeghe waar ik tien jaar met veel plezier heb gewerkt en waar ik -samen met collega’s- een aantal mooie producten heb kunnen ontwikkelen, onder andere een apparaatje waarmee je epilepsie aanvallen kunt detecteren. Om deze innovatie naar de markt te brengen, had ik contact met veel verschillende partijen, die ons confronteerden met hele andere vragen dan we gewend waren. Dat heeft ertoe geleid dat ik een MBA-opleiding ben gaan doen op het gebied van strategisch management, innovatie en leiderschap. Een opleiding die uiteindelijke leidde tot een leidinggevende functie bij Kempenhaeghe.

Werken in Maastricht

Na tien jaar Kempenhaeghe maakte ik de overstap naar Maastro in Maastricht, waar ik inmiddels ruim acht jaar werk als Manager Zorg. Het is een fijne baan op het snijvlak van techniek, wetenschap en zorg. Ook hier heb ik een mooie ontwikkeling kunnen maken. Zo schreef ik recent een aantal strategische speerpunten en een visie op digitale zorg, die we in het afgelopen jaar vertaald hebben naar programma’s en projecten. Het is mooi om daar nu de eerste resultaten van te zien.

Meelopen in de zorg

Van Maastro maak ik nu graag de overstap naar Sevagram. Wat ik heb gezien en tijdens de sollicitatieprocedure heb ervaren, is dat Sevagram een heel dynamische organisatie is die de dingen soms nét even iets anders doet dan anderen. Het is een organisatie met een eigen koers en waar jezelf blijven ontwikkelen  en innoveren belangrijke thema’s zijn. Dat spreekt mij -gezien mijn eigen achtergrond- erg aan. Ik kijk dan ook met plezier uit naar 1 maart 2024. Hoe ik mijn nieuwe functie wil beginnen? Ik wil graag mijn collega’s en de organisatie goed leren kennen. Daar horen voor mij verdiepende gesprekken bij, bezoeken aan de Sevagram-locaties en ook, meelopen in de directe zorg. Dat is immers een van de kernactiviteiten van Sevagram en die wil ik graag goed leren kennen. Ik heb er veel zin in en verwacht uiteraard iets moois te kunnen bijdragen aan deze nieuwe functie binnen Sevagram.”

0900 777 4 777

+