×
10-09-2025

We gaan weer derving registreren

In de week van 22 t/m 28 september brengen we alle voedselderving (afval) in kaart. Tijdens deze week noteren we bij elke maaltijd de ingrediënten die we weggooien.

Dit doen we om:

  • inzicht te krijgen in hoeveel voedsel we verspillen (kostenbewustzijn), en
     
  • bij te dragen aan het milieu (duurzaamheid).
     

Uiteindelijk willen we zo samen de derving verminderen. Heb je ideeën? Laat ze gerust weten!

Deze registratieweek herhalen we vier keer per jaar, zodat we onze voortgang kunnen volgen en samen verspilling kunnen terugdringen.

VERS&VEILIG
Iedere medewerker die met voeding werkt, kan hiervoor gebruikmaken van het programma VERS&VEILIG.
Hierin is een module met de knop ‘Waste’ (afval) toegevoegd. 

Heb je vragen over dit bericht of over hoe je de derving correct registreert? Neem dan in eerste instantie contact op met je Teammanager Facilitair in je locatie. Lukt dat niet dan kun je eventueel je vraag voorleggen aan:

Math Huyts – Tel: +31 6 10 37 06 20 | E-mail: math.huyts@sevagram.nl

Astrid van den Bulk – Tel: +031 628340363 | E-mail: astrid.vandenbulck@sevagram.nl

Zorg dat je goed voorbereid bent, zodat je tijdens de dervingsweek alles op de juiste manier kunt noteren!

Ook landelijk wordt in de Verspillingsvrije Week aandacht gevraagd om verspilling te voorkomen. Hierover hebben we intern in het kader van duurzaamheid een artikel geplaatst. Dit artikel staat los van onze week van registratie van voedselderving maar uiteindelijk wel met hetzelfde doel…

Lees het SharePoint-artikel: Samen tegen voedselverspilling

0900 777 4 777

+