×
14-03-2024

Dementiemonitor 2024

Samen werken we aan een betere zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun naasten! Heb je dementie of ben je mantelzorger? We horen graag jouw ervaringen. Help mee door de vragenlijst in te vullen.

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen we beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen.

Vanaf 12 maart kan de vragenlijst worden ingevuld !

Wat vind je als mantelzorger belangrijk? Hoe ervaar je de zorg voor uw naaste? Deze en meer vragen stellen we in de Dementiemonitor Mantelzorg.

De vragenlijst
De Dementiemonitor is het tweejaarlijks onderzoek van Alzheimer Nederland onder mantelzorgers van mensen met dementie in Nederland. De uitkomsten van de Dementiemonitor vormen de grootste bron van kennis over de wensen en behoeften van mantelzorgers. Deze kennis zet Alzheimer Nederland in om de belangen van mensen met dementie en mantelzorgers nóg beter te behartigen.

Het is niet alleen een vragenlijst voor mantelzorgers, maar óók voor mensen met dementie. Met hun bijdrage willen we een nog completer beeld krijgen van hoe zorg en ondersteuning wordt ervaren en waar ruimte is voor verbetering. Bij 50 of meer respondenten per gemeente is het ook mogelijk om een rapport per gemeente te vragen. 

Doen jullie ook (weer) mee?
Je kunt de Dementiemonitor Mantelzorg invullen tot en met 30 juni 2024.

Ga naar: www.dementiemonitor.nl

Als dank ontvangt u een gratis Vergeet-me-niet speldje van Alzheimer Nederland. U kunt aan het eind van de vragenlijst uw adresgegevens invullen om dit speldje te ontvangen.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst?
Vraag dan iemand uit uw omgeving om hulp. Denk bijvoorbeeld aan uw partner, kind, vriend(in). Ook wordt u verder geholpen door een casemanager dementie of een vrijwilliger in het Alzheimer Café.

0900 777 4 777

+