×
25-04-2024

BHV-rol voor iedereen

Zoals jullie wellicht weten, is er per 1 januari een nieuw BHV-beleid van toepassing.

Binnen dit beleid is er voor alle medewerkers van Sevagram een BHV-rol beschreven. Iedere rol heeft zijn eigen eisen betreft scholingen en verlooptermijnen.

  • BHV ontruimer: Iedereen binnen Sevagram krijgt een rol in het ontruimen, schrijf je in voor de veiligheidsinstructie op jouw locatie.
     
  • BHV geschoolde: Alle medewerkers (i.o.) of leerlingen met de functie helpende (zowel zorg als welzijn), verzorgende, verzorgende IG en MBO-verpleegkundigen volgen BHV basis of BHV herhaling.
     
  • BHV beheerder: Alle facilitair medewerkers volgen de scholing BHV beheerder, BHV basis of BHV herhaling en volgen de veiligheidsinstructies.

Deze rollen zijn vertaald naar kwalificaties en kwalificatiegroepen. Afhankelijk van jouw rol binnen het beleid krijg je één of meerdere kwalificaties toegewezen binnen een kwalificatiegroep.

De komende twee weken worden de BHV kwalificaties aangepast in het Leerportaal, het kan zijn dat je daarvan mailtjes ontvangt.
 

Naam kwalificatiegroep Bijbehorende kwalificaties Verlooptermijn
BHV beheerder BHV beheerder 2 jaar
BHV basis/herhaling 2 jaar
BHV veiligheidsinstructie 3 jaar
BHV geschoolde BHV basis/herhaling 2 jaar
BHV veiligheidsinstructie 3 jaar
BHV ontruimer BHV veiligheidsinstructie 3 jaar

Tip: Nadat de kwalificaties zijn ingericht kun je ook inschrijven voor de scholing door op de betreffende kwalificatie te klikken.
 

0900 777 4 777

+