×
23-06-2023

Akkoord bereikt nieuwe CAO VVT

Werkgeversorganisaties en vakbonden hebben donderdagnacht 22 juni een akkoord bereikt over nieuwe cao-afspraken, waarvan de belangrijkste een loonsverhoging is van 10% voor zorgmedewerkers in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Het akkoord volgt na een periode van onderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden over het openbreken van de CAO VVT 2022-2023. Het onderhandelaarsakkoord moet nog worden voorgelegd aan de leden van de vakbonden en werkgeversorganisaties.

De loonsverhoging is als volgt opgebouwd: per 1 oktober 2023 komt er een 5% loonsverhoging bij. Per 1 maart 2024 en per 1 oktober 2024 vindt een loonsverhoging plaats van 2,5%. Dit is bovenop de 3% salarisverhoging die in maart dit jaar al is doorgevoerd vanuit de vorige cao-onderhandelingen. 

Daarnaast worden de reiskosten en de ORT-toeslag samen verhoogd tot zo’n 2%, waardoor de totale loonsverbetering uitkomt op 15%. 

Naast afspraken over het salaris, wilden vakbonden ook andere arbeidsvoorwaarden bij de onderhandelingen betrekken. Aanvullend op de overeengekomen loonsverhoging zijn in het onderhandelingsakkoord dus ook afspraken gemaakt over uitbetaling van de onregelmatigheidstoeslag over het volledige uurloon en de toevoeging van een protocol rondom grensoverschrijdend gedrag.

Met de nieuwe afspraken is ook de looptijd van de cao verlengd: in plaats van tot einde van dit jaar loopt deze nu door tot eind december 2024.

Zodra de CAO-VVT  definitief is volgt er meer informatie.

0900 777 4 777

+