×
23-05-2024

ZELF-programma voor mantelzorgers uit het Heuvelland of Maastricht

Bent u mantelzorger van een 65-plusser uit het Heuvelland of Maastricht? Geef u dan op voor het ZELF-programma: een training om naasten in zelfredzaamheid te stimuleren

Jezelf kunnen verzorgen, zelf naar het toilet kunnen gaan, aan- en uitkleden en zelf eten kopen en bereiden is niet altijd vanzelfsprekend voor ouderen.

Toch vinden ouderen het over het algemeen belangrijk om zo lang en zo veel mogelijk dingen zélf te blijven doen. Dit is goed voor hun eigen waarde, levenskwaliteit, meedoen in de maatschappij en fysiek en mentaal welbevinden. Én, zo kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen.

De mantelzorger speelt een cruciale rol in het ondersteunen van naasten in hun zelfredzaamheid. Vaak worden met alle goede bedoelingen taken overgenomen. Dit kan zorgen voor nog meer afhankelijkheid, een nóg hogere belasting van de mantelzorger en eventuele opname in het verpleeghuis.

Om mantelzorgers te ondersteunen en inspireren start binnenkort het ‘ZELF-PROGRAMMA’. Het programma is ontwikkeld door Zuyd Hogeschool in samenwerking met Sevagram. Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten waarbinnen mantelzorgers op een laagdrempelige en interactieve manier leren waarom zelfredzaamheid van de naaste belangrijk is en hoe zij naasten kunnen ondersteunen en motiveren zelfredzaam te blijven.

Download de informatiebrochure

0900 777 4 777

+