×
16-03-2023

Sevagram winnaar van Impactmakersprijs 2022 met opleiding Welzijnsverzorgende

Sevagram is met de opleiding Welzijnsverzorgende de winnaar van de Impactmakersprijs 2022. Samen met Gilde Opleidingen (ROC) en Stichting Koraal hebben wij een nieuwe opleiding ontworpen. Hierin staan niet de eindtermen van de kwalificatiedossiers centraal, maar de behoeften van de cliënt. Het idee is dat iedere handeling die medewerkers uitvoeren bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de cliënt.

In de ouderenzorg werken zonder zorgdiploma? Bij Sevagram kan het. Wij hebben de functiestraat "welzijn" ingericht, waarbij alle functies zijn beschreven vanuit het welzijnsperspectief. Het gaat niet om het diploma, maar om de waarde die een medewerker kan toevoegen vanuit talenten en vanuit het hart.

Het verschil tussen kwalificatie-eisen niveau 2 en 3 is groot, en dat weerhoudt sommige zorgmedewerkers ervan om zich verder te ontwikkelen, terwijl ze wel meer uitdaging in hun werk zouden willen. Door deze nieuwe opleiding Welzijnsverzorgende is het voor helpende mogelijk om door te groeien naar niveau 3, zonder dat hier direct kwalificerende (harde) eisen van Verzorgende IG niveau 3 aan gekoppeld zijn. Bovendien leren zorg- en welzijnsmedewerkers met een andere blik te kijken naar de cliënt. Zorg en welzijn zijn geen aparte factoren meer, maar komen hier samen.

De medewerkers binnen de welzijnsstraat focussen zich op het welzijn van de cliënt. De aanvullende kennis en vaardigheden op het gebied van zorg brengen gekwalificeerde docenten en BPV(Beroeps Praktijk Vorming)-begeleiders bij.

Yvonne Huveneers - Veldman, Hoofd Opleidingen bij Sevagram: "Deze vernieuwende aanpak is al eerder door VWS onderscheiden met de titel Koploper in de zorg. En nu deze prijs. Hoe geweldig is dat! Ik ben ook oprecht trots op ons product. We werken niet alleen op een innovatieve manier aan de arbeidsmarkt-problematiek in de zorg. We leren zorg- en welzijnsmedewerkers bovendien met een andere blik te kijken naar de cliënt. Zorg en welzijn zijn geen aparte factoren meer, maar komen hier samen."
 

0900 777 4 777

+