×
08-08-2021

Sevagram wendbaar én duurzaam op weg naar de toekomst

Zorg is bij Sevagram meer dan alleen zorg. Innovatie, duurzaamheid en welzijn zijn net zo belangrijk—niet alleen met het oog op cliënten, maar ook met betrekking tot de werknemers. “We moeten blijven innoveren, want stilstand is achteruitgang.”

De ouderenzorg is continu in beweging. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, dus is het aan zorgorganisaties de taak om de kennis van de medewerkers up to date te houden. Zeker wanneer de arbeidsmarkt alsmaar krimpt en het aantal werknemers in de zorg steeds schaarser wordt. Sevagram gaat daarom niet alleen duurzaam om met haar cliënten, maar ook met haar medewerkers. De organisatie concentreert zich bij het verduurzamen van de werknemer hoofdzakelijk op twee aspecten: diens gezondheid en diens employability.

“Een leven lang leren is ook in de zorg ontzettend belangrijk”, zegt Roel Paulus, Directeur HR. “De tijden en ontwikkelingen verlopen razendsnel, dus is het van belang dat medewerkers hun vak onderhouden en hun competenties verder uitbreiden. Het simpele feit dat je ooit een vak hebt geleerd betekent niet dat je nu uitgeleerd bent—zeker niet in deze sector.”

Lees het inspirerende interview met onze collega's Tim van de Geijn en Roel Paulus door op deze link te klikken. 

0900 777 4 777

+