×
28-03-2023

Samenwerking Steunpunt Mantelzorg Zuid en Sevagram in Maastricht

In het westelijk stadsdeel van Maastricht is Steunpunt Mantelzorg Zuid samen met Sevagram gestart met wekelijkse bijeenkomsten voor senioren en mantelzorgers. De eerste bijeenkomst was 13 maart met een opkomst van ongeveer 30 (wijk)bewoners/ mantelzorgers en is officieel geopend door Peter Vanhex (vrijwilliger van Sevagram). Dat werd gevierd met een high tea...

De bijeenkomst is bedoeld als ontmoetingsplek, een luisterend oor, een lekker kopje koffie en gezelligheid. Ook krijgen (wijk)bewoners en mantelzorgers informatie over onderwerpen die zij belangrijk vinden zoals regelingen voor mantelzorg, wet- en regelgeving, vrijetijdsbestedingen, vrijwilligerswerk, etc.

“Wij, vanuit het Steunpunt Mantelzorg Zuid, sluiten wekelijks aan en wij zullen ons thema afstemmen met de medewerkers en vrijwillgiers van Scharwyerveld. Want zij horen iedere week wat de deelnemers bezig houdt. De deelnemers komen voornamelijk uit de wijken Caberg, Oud Caberg, Malpertuis, Malberg en Potteberg”, aldus Rianne Ampts.

“In Scharwyerveld hebben we besloten de bijeenkomsten wekelijks te organiseren. Op deze manier geven we de (wijk)bewoners een wekelijks uitje dat naast informatief ook een sociale functie heeft. Iets dat past binnen onze community care visie. Dat wil zeggen zo veel mogelijk samen met andere organisaties samenwerken om uiteindelijk het beste aan (wijk)bewoners te bieden”, vertelt Michalina Skowron, Coördinator Community Care binnen het cluster Maastricht van Sevagram.

Interesse? Loop gerust eens binnen…

Waar:                   Scharwyerveld, Daaldersruwe 93, 6218 EN Maastricht

Wanneer:            Elke maandag van 14:00 tot 15:30 uur

    

0900 777 4 777

+