×
08-02-2023

Ontmoetingsplek Oosterbeemd in Valkenburg officieel geopend

Afgelopen maandag 6 februari is de Ontmoetingsplek in Oosterbeemd officieel geopend door wethouder Jef Kleijnen.

De Ontmoetingsplek is een plek voor senioren uit Valkenburg en omgeving die graag...

Afgelopen maandag 6 februari is de Ontmoetingsplek in Oosterbeemd officieel geopend door wethouder Jef Kleijnen.

De Ontmoetingsplek is een plek voor senioren uit Valkenburg en omgeving die graag in contact willen komen met leeftijdsgenoten of meer informatie willen over ondersteuning, mantelzorg, hulp of zorg in de thuissituatie of het verhuizen naar een service appartement of verpleeghuis.

Vanuit Community Care is dit initiatief tot stand gekomen tussen Sevagram en het Steunpunt Mantelzorg Zuid.

“We noemen het nu nog de Ontmoetingsplek”, vertelt Lilian Frusch van Steunpunt Mantelzorg Zuid, “maar we hebben de bezoekers gevraagd een naam te bedenken die meer recht doet aan dit mooie initiatief.”

“En er zijn al mooie suggesties aangeleverd waarop de deelnemers de volgende keer kunnen stemmen”, vult Bianca Bertram aan. Bianca is vanuit Sevagram de coördinator Community Care. Dat houdt in dat zij de samenwerking opzoekt met organisaties die voor bewoners en toekomstige cliënten van toegevoegde waarde kunnen zijn.
“We zoeken juist de aansluiting bij organisaties die ervaring hebben met de ondersteuning die wij zoeken”, aldus Bertram.

“Vanuit het Steunpunt Mantelzorg Zuid hebben wij veel ervaring met het ondersteunen, begeleiden en ontlasten van mantelzorgers. We zijn dan blij dat we gezamenlijk dit mooie project kunnen initiëren”, vertelt Yvonne van Rooij van Steunpunt Mantelzorg Zuid.

Vooralsnog wordt met één bijeenkomst per maand gestart. De volgende bijeenkomsten zijn op: 6 maart, 3 april, 1 mei, 12 juni, 10 juli, 7 augustus, 4 september, 2 oktober, 13 november en 11 december telkens van 14.00 tot 16.00 uur in Oosterbeemd – Weth. Paulssenlaan 8 in Valkenburg.

Het thema van 6 maart zal zijn: Waar lopen mantelzorgers tegen aan.

 

0900 777 4 777

+