×
17-07-2023

Onthulling Social Sofa Scharwyerveld

Maandagochtend 17 juli was het de grote dag van de onthulling van de Social Sofa in het Maastrichtse Zorgcentrum Scharwyerveld. Een kunstproject dat helemaal past binnen het Sevagram Community Care Concept, waarbij welzijn, wonen en de zorg centraal georganiseerd zijn met formele en informele zorg.

.
Na lovende woorden tijdens het openingswoord van Irene Mulder, directeur cluster Heerlen-Noord en Maastricht, was het aan projectleider Kunst & Cultuur, Brigitta Santegoeds, om vol trots de mensen naar voren te roepen die allemaal aan het project hebben meegeholpen. Zowel bewoners, medewerkers, vrijwilligers alsook wijkbewoners en mensen van Radar hebben maandenlang 4 dagen per week het bankje versierd met de vele mozaïeksteentjes… en het resultaat mag er zijn!!

‘Mooi gefikst’
Hierop werd door de vele aanwezigen het glas geheven om vervolgens op het bankje plaats te nemen voor een groepsfoto. Daarna werd onder het genot van koffie en een gebakje nog nagepraat over het goede verloop van het project. Diverse bewoners vertellen enthousiast: “We stonden iedere dag al rond 10.00 uur te popelen om naar beneden te gaan om verder te kunnen met steentjes aanbrengen. Dit hebben we met z’n allen toch maar mooi gefikst!” 

Sponsoren van harte bedankt!
Grote dank werd door Marion Schmitz van Sevagram Verwenzorg uitgesproken voor de gulle en maatschappelijk betrokken sponsoren als Dols BV, collega’s, het Fonds voor Ouderen, de Vrienden Loterij en het Buurtfonds. “Zonder hun financiële steun  hadden we dit prachtige kunstproject nooit kunnen realiseren.”

0900 777 4 777

+