×
11-12-2023

Mijnwater en Sevagram tekenen samenwerking voor het nieuwe Douvenrade

Onlangs tekenden Ria Doedel, directeur van Mijnwater en Jean-Pierre Halmans, directeur Bedrijfsvoering bij Sevagram de leveringsovereenkomst tussen beide organisaties. Het nieuwe zorgcentrum Douvenrade dat Sevagram op dit moment in Heerlen bouwt, wordt duurzaam verwarmd en gekoeld via het energienetwerk van Mijnwater. Daarmee wordt Douvenrade volledig aardgasvrij.

Jean-Pierre Halmans licht de keuze voor Mijnwater toe. “Sevagram heeft in 2022 de Greendeal Duurzame Zorg getekend, waarin wij ons committeren aan een forse CO2-reductie. Concreet betekent dit dat wij in 2030 naar 55% minder CO2-uitstoot gaan en dat we in 2050 volledig klimaatneutraal zijn. Binnen onze visie op duurzaamheid past de samenwerking met Mijnwater dan ook prima. Het netwerk van Mijnwater lag al heel dicht in de buurt en het is een mooie manier om duurzaam, zonder gas te verwarmen en te koelen. Overigens heeft Sevagram nog een andere locatie, namelijk Panhuys in Hulsberg, die aardgasvrij is en hebben we op een aantal van onze locaties zonnepanelen. Ook het nieuwe Douvenrade zal straks zonnepanelen krijgen.”

Ria Doedel: “We zijn blij dat Sevagram voor Mijnwater heeft gekozen voor het verwarmen en koelen van de nieuwbouwlocatie Douvenrade. Met deze nieuwe aansluiting op de centrumleiding, die van de Valkenburgerweg tot aan de Groene Boord loopt, wordt het energieuitwisselingsnetwerk van Mijnwater in Heerlen fors uitgebreid. Hiermee komen we weer een stapje dichter bij het realiseren van onze missie: Parkstad duurzaam, betaalbaar en omgevingsvriendelijk voorzien van warmte en koude. Hiermee worden we onafhankelijker van gas en leveren een belangrijke bijdrage aan de energietransitie.”

Over Douvenrade

Op een goed bereikbare locatie aan de rand van het centrum van Heerlen bouwt Sevagram het nieuwe Douvenrade. Een modern en op de toekomstgericht zorgcentrum waar senioren levensloopbestendig kunnen wonen. Het nieuwe zorgcentrum bestaat uit vijf woonlagen met ieder 21 verpleegkamers en een gezamenlijke huiskamer per etage. Per etage worden oftewel bewoners met somatische zorg (intensieve lichamelijke zorg) verzorgd of bewoners met dementie. Het nieuwe zorgcentrum opent in januari 2025 haar deuren. 

Over Mijnwater

Mijnwater zorgt in Parkstad voor duurzame verwarming en koeling van de gebouwde omgeving. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een innovatief en betrouwbaar 5de generatie warmte- en koudenet. Door slimme inzet van onder andere oude mijngangen als hernieuwbare warmte- en koudebronnen draagt Mijnwater bij aan de energietransitie en vermindering van CO2-uitstoot. 

0900 777 4 777

+