×
31-05-2023

‘Mensgerichte zorg is de stip op de horizon’

Sevagram-collega Linda van der Leest werd recent door Planetree International benoemd tot de eerste Fellow in Person-Centered Care in Europa! Een bijzondere erkenning voor haar professionele bevlogenheid om de zorg elke dag een beetje mensgerichter te maken vanuit de Planetree waarden. In Qruxx komt Linda uitgebreid aan het woord.

De focus op de mens als geheel en niet alleen het ziektebeeld of de cliënt die binnenkomt. Dat is een belangrijk punt voor Sevagram. Van der Leest vertelt in Qruxx: “Denk bij gesprekken met cliënten bijvoorbeeld aan: word je vriendelijk en prettig behandeld? Mag je onder de douche wanneer je wilt? Eet je wat jij lekker vindt? Maar het gaat ook over of informatie begrijpelijk is of dat er met jou als cliënt of over jouw eigen zorg en welzijn gepraat wordt en welke waarden belangrijk zijn voor jou.”

Linda licht toe: “Zorg is pas goede zorg als mensen deze als goede zorg ervaren. Het is een goede manier voor ons om aan te tonen dat we er niet alleen over praten, maar het ook echt doen. Het zijn in principe simpele vragen.”

Lees het artikel via https://www.qruxx.com/mensgerichte-zorg-is-de-stip-op-de-horizon/

#planetree #planetreenederland #personcenteredcare #qruxx

0900 777 4 777

+