×
21-11-2023

Foto-expositie van 100-jarigen van Humberto Tan komt naar Sevagram

Fotomuseum aan het Vrijthof en Sevagram werken de komende vier maanden samen om een aantal foto’s van de expositie ‘Morgen gaat het beter’ op diverse locaties van Sevagram te exposeren. De Maastrichtse locatie Scharwyerveld bijt het spits af, daar is vanaf 20 t/m 27 november is de mini-tentoonstelling voor iedereen te zien.

Hoe leuk is dat... prachtige foto’s van iemand niet minder dan Humberto Tan te kunnen delen met de bewoners van Sevagram, hun familie en de medewerkers. De expositie bestaat uit een indrukwekkende selectie close-up portretten van 100-jarigen en foto’s van hun handen en interieur. De nostalgische zwart-wit fotografie gaat vergezeld van inspirerende interviews, gebaseerd op de gesprekken die Humberto Tan met meer dan honderd 100-jarigen heeft gevoerd in Nederland en Suriname. In die gesprekken stelde hij ze vier dezelfde levensvragen over hun geluk, angsten, levenslessen en toekomstdromen. Ook vroeg hij om een gezondheidstip.

Morgen gaat het beter
Het resultaat is een prachtige verzameling foto’s en interviews, die soms indringend, ontroerend, vrolijk of verdrietig zijn. En meestal zijn ze dat allemaal tegelijk. Het schetst een intrigerend tijdsbeeld van de afgelopen eeuw en levert verrassende inzichten op aan levenservaring.

Humberto Tan gelooft in de kracht van ouderen. 'Morgen gaat het beter', sluit aan bij de rode draad die hij tijdens zijn gesprekken begon te ontdekken. Naast de wijsheid, energie en vitale gezondheid van de 100-plussers, viel hem het eindeloze optimisme op om vooruit te blijven kijken. Geluk zit in de kleine momenten, vaak met familie en vrienden, die het leven de moeite waard maken.

Podcasts
In samenwerking met Fotomuseum aan het Vrijthof presenteren wij met trots 'Morgen gaat het beter' de podcast, want naast de tentoonstelling vinden er op Scharwyerveld gesprekken met bewoners van Sevagram plaats over vier levensvragen die Humberto Tan ook stelde aan de mensen die hij fotografeerde

In deze podcast gaat Niena Bocken in gesprek met ouderen die woonachtig zijn in een aantal huizen van Sevagram in Zuid-Limburg. Gesprekken over geluk, angst en dromen. Gesprekken die Humberto Tan ook gevoerd heeft met zijn modellen. De eerste aflevering 'Jeugdjaren' is vanaf vandaag te beluisteren via Spotify.

0900 777 4 777

+