×
16-06-2023

Claudia Jonker: “Dit had ik eerder moeten doen”

Claudia Jonker (49) werkt nu ruim een jaar via de Sevaflex. Daarvoor was ze zzp’er en combineerde ze dat met deeltijdwerk, een aanpak die voor haar niet werkte. “Ik vind wat ik nu doe ideaal. Dit had ik veel eerder moeten doen. Mijn dienstrooster – ik heb een contract voor 24 uren - stel ik zelf samen en plan ik rond bijvoorbeeld sporten en de activiteiten van mijn gezin, familie en vrienden.

Ik draai het liefst vroege diensten en werk regelmatig in de weekends en met feestdagen, dat is wel zo collegiaal. Ik ben per slot van rekening geen ‘luxe’ paardje. Omdat ik geen lid ben van het vaste team heb ik niets van doen met vergaderingen, overleg, administratie, verplichte workshops en dergelijke. Dat is mede een van de redenen dat ik flexibel wil werken.”

Claudia is van mening dat zij als flexer meer tijd heeft voor de echte zorg. “Ik kan me daar nu volledig op concentreren, want naar randzaken heb ik geen omkijken meer. Dat voelt voor mij ontzettend fijn. Bovendien ben ik op de meeste plekken waar ik kom welkom.” Het zelf plannen van haar diensten gaat haar goed af: “Ik kan spelen met uren die ik te veel of soms te weinig werk, ik kan dat bijhouden in een speciale app. Die laat zien welke diensten waar en wanneer vrij zijn, daar kan ik op intekenen. Die app houdt bovendien mijn gewerkte uren precies bij, je moet uiteraard ook zelf de balans in je contracturen in de gaten houden.”

Als flexwerker ben je je eigen visitekaartje vindt Claudia. “Betrokkenheid, inzet, betrouwbaarheid, professionaliteit, flexibiliteit, plezier in het werk zijn aspecten die daarbij belangrijk zijn. Desondanks 

0900 777 4 777

+