Panhuys

Wonen in het groene Hulsberg

panhuys2Voor wie? 
Zorgcentrum Panhuys verwelkomt ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. 

Rond Panhuys liggen 42 seniorenwoningen van Sevagram, Panhuyshof en Panhuys, en 32 seniorenwoningen van Woningstichting Nuth.

Waar?
Panhuys ligt op een paar honderd meter van het winkelgebied in Hulsberg. Het dorp zelf, dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Nuth, ligt in een parkachtige, landelijke omgeving.

Woonaanbod
Het zorgcentrum heeft in totaal 86 plaatsen. De woningen zijn stuk voor stuk ruim van opzet. In Panhuys is ook een kamer voor kortdurende opname (KDO) beschikbaar. Hierin kunnen senioren tijdelijk wonen, bijvoorbeeld als de mantelzorger met vakantie is of wanneer iemand herstellende is van een (ingrijpende) operatie.

Meer informatie
Zie links het menu voor informatie over zorgdiensten, paramedische diensten, voorzieningen, activiteiten en adres en voor een impressie (foto's).

Nieuwbouw Panhuys
Panhuys krijgt een volledig nieuw gebouw. Dat is nodig, omdat enerzijds het huidige onderkomen gedateerd is (jaren zeventig) en anderzijds de zorgvraag is veranderd. De overheid wil mensen zo lang mogelijk thuis laten wonen, waardoor de klassieke bejaardentehuizen langzaamaan verdwijnen. In plaats daarvan komen verpleeghuizen, wat Panhuys ook wordt.

Het nieuwe Panhuys, dat in het voorjaar van 2019 klaar moet zijn, gaat plaats bieden aan zestig cliënten met een hogere zorgindicatie. Daarnaast komen er nog vijf appartementen en tien aanleunwoningen. Het huidige Panhuys blijft intact totdat het nieuwe onderkomen klaar is. Dan wordt het gesloopt en komt op die plek een gebouw voor particuliere zorg. Volg de ontwikkelingen van de nieuwbouw van Panhuys op de speciale website

 

label gold website

Als blijk van internationale waardering voor haar mensgerichte zorg beschikt Panhuys per 20 november 2015 over de Planetree-certificering.

 

       © 2019 Sevagram