Oranjehof

Klik hier voor de actuele bezoekregeling.

Plezierig wonen in een ultramoderne omgeving

Oranjehof

Wie?
Oranjehof bestaat uit een kleinschalige verpleeghuisafdeling voor in totaal 41 cliënten en           69 woonzorgappartementen, die volledig rolstoeltoegankelijk zijn. De verpleeghuisafdeling is op de begane grond en richt zich op mensen met een indicatie voor psycho-geriatrie (dementie). De cliënten zijn mensen voor wie het wonen in een kleine groep duidelijk meerwaarde heeft.  

Waar?
Het moderne zorgcentrum ligt in het Heerlense stadsdeel Heerlerbaan. Net als de andere Sevagram-locaties gaat in Oranjehof alle aandacht uit naar merkbaar betere mensgerichte zorg. Hierbij vindt Sevagram het belangrijk dat haar cliënten zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven houden.

Betrokken medewerkers en vrijwilligers hebben oprechte aandacht voor cliënten en hun familie. Dit sluit perfect aan bij de Planetree-visie.

Woonzorgappartementen
De 69 woonzorgappartementen (waarvan drie tweepersoonsappartementen) zijn gesitueerd op de eerste en tweede etage. Alle appartementen beschikken over een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een badkamer met douche en wastafel. Op iedere afdeling zijn twee gezamenlijke huiskamers, waar regelmatig activiteiten plaatsvinden.

Kleinschalige verpleeghuisafdeling
De verpleeghuisafdeling bestaat uit kleinschalige woningen voor cliënten met een indicatie voor een psycho-geriatrie (dementie). Elke kamer beschikt over een zit/slaapkamer en een badkamer met douche, wastafel en toilet. Inrichting geschiedt zoveel mogelijk met eigen meubels en herkenbare spulletjes.

Kleinschalig wonen in Oranjehof betekent dat cliënten, medewerkers en vrijwilligers samen één huishouden runnen met de nadruk op veilig wonen, huiselijkheid en welzijn. De daginvulling, waarbij de eigen wensen van de cliënt voorop staan, is volledig afgestemd op diens dagritme. Mantelzorgers en vrijwilligers leveren een wezenlijke bijdrage aan het huishouden. Er is sprake van een huiselijke situatie met veel contact met anderen maar ook een hoge mate van privacy. Geheel in lijn met de visie van Sevagram ligt bij de kleinschalige zorg de nadruk op het ‘kunnen’ en ‘willen’ van de cliënten en niet op hun beperkingen.

Meer informatie
Zie links het menu voor informatie over zorgdiensten, paramedische diensten, voorzieningen, activiteiten en adres en voor een impressie (foto's).

label gold website

Als blijk van internationale waardering voor haar mensgerichte zorg beschikt Oranjehof per 27 februari 2018 over de herlabel Planetree-certificering.