Elfershof

Klik hier voor de actuele bezoekregeling.

Vertrouwd en kleinschalig wonen in een groene omgeving

hoofdfoto elfershof

Voor wie?
Zorgcentrum Elfershof is een kleinschalige woonvorm voor mensen met een psychiatrische stoornis problematiek. Binnen Sevagram heeft Elfershof een unieke positie doordat de locatie maatschappelijke participatie actief stimuleert waarbij de wijk en externe initiatieven een belangrijke rol innemen.
Zorgcentrum Elfershof is bedoeld voor mensen met een GGZ-1 en GGZ-2 indicatie waarbij de voornaamste zorg en begeleidingsbehoefte voortkomt uit de psychiatrische problematiek en er weinig tot geen sprake is van somatische problematiek.

Elfershof is een locatie waar wonen en zorg geboden wordt exclusief behandeling. De huisarts blijft uw behandelaar en wanneer nodig kan er vanuit de eerstelijnszorg van Sevagram fysio, ergo, diëtiek of logopedie worden ingezet. Ook de inzet van een specialist ouderengeneeskunde en/of psycholoog is kortdurend mogelijk op verwijzing van de huisarts. Ook wordt nauw samengewerkt met onder andere Mondriaan en bezoeken behandelaren van deze organisatie de bewoners op onze locatie. Ook zijn er binnen Elfershof enthousiaste vrijwilligers aanwezig. Als bewoners wensen gebruik te maken van een kapper of pedicure kan hiervan gebruik worden gemaakt (tegen betaling) in De Regenboog of via een eigen pedicure of kapper.

Waar?
Het zorgcentrum ligt in een rustige, kindvriendelijke woonwijk met veel groenpartijen en bomen, op vijfhonderd meter van het centrum van Heerlen. Het moderne gebouw valt op door zijn eigenzinnige en speelse architectuur.

Woonaanbod
Zorgcentrum Elfershof heeft in totaal 26 plaatsen. De locatie is extra bijzonder dankzij de vier groepswoningen op de eerste en de tweede verdieping, waar mensen met een GGZ van harte welkom zijn. De woningen zijn per verdieping met elkaar verbonden. Er zijn twee groepswoningen met zes éénpersoonskamers en twee met zeven éénpersoonskamers. Elke woning beschikt over een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. De vier groepswoningen beschikken over een groot gemeenschappelijk terras, gelegen op de eerste verdieping.

In elke woning zijn er 3 gezamenlijke toiletten en 2 gezamenlijke badkamers. Iedere kamer beschikt over een eigen wastafel.

Meer informatie
Zie links het menu voor informatie over zorgdiensten, paramedische diensten, voorzieningen, activiteiten en adres en voor een impressie (foto's).

 

Als blijk van internationale waardering voor haar mensgerichte zorg beschikt Elfershof per 10 augustus 2016 over de Planetree-certificering.