Elfershof

Klik hier voor de actuele bezoekregeling.

Vertrouwd en kleinschalig wonen in een groene omgeving

hoofdfoto elfershof

Voor wie?
Zorgcentrum Elfershof in Heerlen is met haar vier groepswoningen voor ouderen het allereerste kleinschalige zorgcentrum van Sevagram. In deze groepswoningen wonen veelal ouderen beschermd wonen plaatsen, die onder de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) van de gemeente Heerlen vallen.
Binnen Sevagram is Elfershof het enige zorgcentrum dat actief is in het sociaal domein.

Naast de groepswoningen heeft Sevagram in dit gebouw vijftien seniorenwoningen, in principe bedoeld voor ouderen met een beperking, waardoor deze ouderen bijvoorbeeld rolstoelafhankelijk zijn. Maar ook jongeren met een lichamelijke beperking zijn hier van harte welkom.

De woningen zijn van alle gemakken voorzien. Alle ruimtes, ook toilet en badkamer, zijn rolstoel- en rollatortoegankelijk. Het balkon biedt een riant uitzicht op Heerlen en omgeving. De ruime galerijen kijken uit op een sfeervol binnenhofje, waar het bij mooi weer goed toeven is. Klik hier voor meer informatie over Verzorgd wonen in Elfershof.

Waar? 
Het zorgcentrum ligt in een rustige, kindvriendelijke woonwijk met veel groenpartijen en bomen, op vijfhonderd meter van het centrum van Heerlen. Het moderne gebouw valt op door zijn eigenzinnige en speelse architectuur.

Woonaanbod
Zorgcentrum Elfershof heeft in totaal 26 plaatsen. De locatie is extra bijzonder dankzij de vier groepswoningen op de eerste en de tweede verdieping, waar mensen met een verpleeghuisindicatie van harte welkom zijn. De woningen zijn per verdieping met elkaar verbonden. Er zijn twee groepswoningen met zes éénpersoonskamers en twee met zeven éénpersoonskamers. Elke woning beschikt over een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. De vier groepswoningen beschikken over een groot gemeenschappelijk terras, gelegen op de eerste verdieping.

Er is sprake van een huiselijke situatie, waarin er voortdurend contact met anderen is. Tegelijkertijd kunnen cliënten natuurlijk rekenen op de nodige privacy. Geheel in lijn met de Planetree-visie van Sevagram ligt bij deze liefdevolle, kleinschalige zorg de nadruk op het ‘kunnen’ en ‘willen’ van de cliënten.

Meer informatie
Zie links het menu voor informatie over zorgdiensten, paramedische diensten, voorzieningen, activiteiten en adres en voor een impressie (foto's).

 

Als blijk van internationale waardering voor haar mensgerichte zorg beschikt Elfershof per 10 augustus 2016 over de Planetree-certificering.