Elfershof

contact ronde button

Elfershof

Vertrouwd en kleinschalig wonen in een groene omgeving

hoofdfoto elfershofElfershof is het eerste kleinschalige zorgcentrum van Sevagram. Het ligt in een rustige, kindvriendelijke woonwijk met veel groenpartijen en bomen, op nauwelijks 500 meter van het centrum van Heerlen. Het moderne gebouw valt op door zijn eigenzinnige, speelse architectuur. Het balkon biedt een riant uitzicht op Heerlen en omgeving. Vanaf de ruime galerijen kijk je uit op een sfeervol binnenhofje, waar het bij mooi weer goed toeven is.

Appartementen
Woonzorgcentrum Elfershof telt zeven verdiepingen. Op de derde tot en met de zesde etage liggen vijftien appartementen gerealiseerd. Deze zijn in het bijzonder geschikt voor mensen vanaf 55 jaar, maar ook voor mensen die jonger zijn, maar kampen met een lichamelijke beperking. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Er liggen geen drempels. De badkamer en het toilet zijn ook goed bereikbaar voor mensen die aangewezen zijn op een rolstoel of gebruikmaken van een rollator.

Groepswoningen
Wat Elfershof extra bijzonder maakt, zijn de vier groepswoningen op de eerste en de tweede verdieping. Deze zijn bedoeld voor ouderen met verpleeghuisindicatie. Op de eerste en tweede etage zijn twee woningen met elkaar verbonden. De woningen beschikken over  zes en zeven eenpersoonskamers, die naar eigen wense ingericht kunnen worden. Elke woning beschikt over over een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. De vier groepswoningen beschikken over een groot gemeenschappelijk terras, gelegen op de eerste verdieping. 

De cliënten van Elfershof zijn veelal ouderen met een psychiatrische problematiek voor wie het wonen in een kleine groep duidelijk meerwaarde heeft. Er is sprake van een huiselijke situatie, waarin voortdurend contact met anderen is, terwijl de cliënten tegelijkertijd een hoge mate aan privacy genieten. Geheel in lijn met de Planetree-visie van Sevagram ligt bij de kleinschalige zorg de nadruk op het ‘kunnen’ en ‘willen’ van de cliënten.

 

Als blijk van internationale erkenning voor mensgerichte zorg heeft Elfershof op 10 augustus 2016 het Planetree-label behaald.