Planetree

 

De mens daadwerkelijk centraal

Om de beste zorg te verlenen werkt Sevagram nauw samen met Planetree Nederland. Planetree is dé toonaangevende organisatie die zorgorganisaties helpt om vanuit hun kracht merkbaar betere mensgerichte zorg te realiseren op basis van een bewezen aanpak.
Het Planetree-concept is een zorgvisie met een onderscheidende manier van denken, kijken, luisteren en doen waarbij mensgerichte zorg daadwerkelijk voorop staat. Planetree biedt Sevagram handvatten om excellente mensgerichte zorg te bieden. En er voor te zorgen dat de zorg van vandaag morgen nog beter is! Zorg voor de cliënten en hun familie, maar ook voor medewerkers, vrijwilligers en stakeholders.

Het beste van een hotel, ziekenhuis en thuis samen

Planetree is in 1978 in de Verenigde Staten opgericht door Angelica Thieriot. Haar droom was en is zorgorganisaties om te vormen tot organisaties waarin het beste van hotel, ziekenhuis en thuis samenkomen. Als beeldmerk koos ze de planetree, ofwel de plataan. Onder deze boom gaf Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunst, vele eeuwen geleden les aan zijn studenten. Planetree leert zorgorganisaties om de zorg aan cliënten liefdevoller en dus beter te maken.

Wat houdt Planetree in?

Planetree gaat uit van drie pijlers:
• Betere zorg
• Helende omgeving
• Gezonde organisatie

De 12 componenten geven richting en maken het uitwisselen van goede praktijk en innovaties binnen het netwerk van 160 organisaties makkelijker. Iedere organisatie werkt aan het invoeren van haar eigen goede praktijk en passend bij behoefte van cliënten, medewerkers en sector. Een uitgebreide beschrijving van de 12 componenten vindt u hier.

Meer informatie over Planetree: www.planetree.nl 

 

 

       © 2019 Sevagram