Planetree

 

De mens daadwerkelijk centraal

Om de beste integrale zorg te verlenen werkt Sevagram nauw samen met Planetree Nederland. Planetree NL is een organisatie die zorgorganisaties helpt om vanuit hun eigen kracht merkbaar betere mens- en persoonsgerichte zorg te realiseren op basis van een bewezen aanpak.
Het Planetree-concept is een zorgvisie met een onderscheidende manier van denken, kijken, luisteren en doen waarbij integrale mensgerichte zorg daadwerkelijk voorop staat. En er voor te zorgen dat de zorg van vandaag morgen nog beter is! Zorg voor de cliënten en hun familie, maar ook voor medewerkers en vrijwilligers.

Planetree is in 1978 in de Verenigde Staten opgericht door Angelica Thieriot. Haar droom was en is zorgorganisaties om te vormen tot organisaties waarin het beste van hotel, ziekenhuis en thuis samenkomen. Als beeldmerk koos ze de planetree, ofwel de plataan. Onder deze boom gaf Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunst, vele eeuwen geleden les aan zijn studenten. Hij accentueerde dat het in de geneeskunde niet alleen gaat over het lichaam, ook over de invloed van de geest en de omgeving. Integraal dus en Planetree leert zorgorganisaties dit in de praktijk te brengen.

Planetree gaat uit van drie pijlers:
• Betere zorg
• Helende omgeving
• Gezonde organisatie

De 12 componenten geven richting en maken het uitwisselen van goede praktijk en innovaties binnen het netwerk van 160 organisaties makkelijker. Iedere organisatie werkt aan het invoeren van haar eigen goede praktijk en passend bij behoefte van cliënten, medewerkers en sector. Een uitgebreide beschrijving van de 12 componenten vindt u hier.

Meer informatie over Planetree:
www.planetree.nl 
Planetree in de praktijk