Paramedische diensten

Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak bij één van onze paramedische diensten kunt u ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 via tel. (045) 560 27 93 of via e-mail: paramedische.dienst@sevagram.nl 

Paramedische diensten

paramed collageOnze paramedische dienst omvat een vijftal disciplines:

 • Fysiotherapie
  Dat bewegen niet vanzelfsprekend is, beseft u pas wanneer u ergens last van krijgt. Fysiotherapie is bedoeld voor iedereen die in het dagelijkse leven problemen ondervindt met houding en beweging.
  Voor meer informatie klik hier.

 • Ergotherapie
  Het uitvoeren van dagelijkse handelingen gaat vaak automatisch, zonder over na te denken. Echter heeft u moeite met de uitvoering van deze handelingen, dan is ergotherapie wellicht iets voor u. Hierbij kan gedacht worden aan: uw zelfverzorging, eten/drinken, huishouden, uitvoeren hobby’s, boodschappen doen en u verplaatsen in- en rondom uw woning.
  Voor meer informatie klik hier.

 • Logopedie
  Wanneer u problemen heeft op het gebied van taal, spraak, kauwen en/of slikken, ademhaling, stem of gehoor, is het goed om te weten dat u terecht kunt bij de logopedisten van Sevagram.
  Voor meer informatie klik hier.

 • Diëtetiek
  Voor uw gezondheid kan het nodig zijn dat er iets veranderd wordt aan uw voeding. De arts verwijst u dan naar de diëtist. De diëtist stelt, in overleg met u, een dieet of voedingsadvies op en helpt om dit goed toe te passen in uw dagelijks leven.
  Voor meer informatie klik hier.

 • Vaktherapie
  Vaktherapie is een nieuwe behandelvorm die valt onder de paramedische dienst van Sevagram. Het is een ervaringsgerichte en non-verbale therapievorm waarbij dans, beweging en lichaamsgericht werken centraal staan. 
  Voor meer informatie klik hier.

Sevagram biedt deze therapieën op maat aan:

 • ouderen woonachtig in één van onze zorgcentra;
 • ouderen die zelfstandig wonen in één van onze aanleunwoningen;
 • ouderen die zelfstandig in de buurt van één van onze locaties wonen;
 • mensen die na verblijf in één van onze verpleegcentra of na dagbehandeling nog nazorg nodig hebben.


Hoe komt u terecht bij onze paramedische dienst?

Voor de ergotherapeut en de logopedist heeft u vooraf een verwijzing van uw huisarts of uw specialist nodig. Bij de fysiotherapeut kunt u zowel met een verwijzing als zonder verwijzing terecht (de zgn. directe toegankelijkheid). Voor de diëtist heeft u een verwijzing van de huisarts nodig.