×

Sevagram

Wil Pisters cliëntvertrouwenspersoon

Al meer dan 25 jaar cliëntvertrouwenspersoon

“Ik ben inderdaad in 1996 begonnen als cliëntvertrouwenspersoon bij Valkenheim. Ik zat eerst in de cliëntenraad van deze locatie. Destijds nog een onderdeel van VZR.

Mijn ouders hebben allebei in Valkenheim gewoond. Mijn vader eerst in Heerlen en daarna nog vijf jaar met mijn moeder in Valkenburg. Vanuit de cliëntenraad kwam de vraag of ik cliëntvertrouwenspersoon wilde worden. Alvorens op deze vraag ja te zeggen, heb ik eerst wat informatie ingewonnen. Het leek mij een fijne en ook belangrijke functie. Dus zei ik ‘ja’.

En ik vind het nog steeds fijn om bij het zorgcentrum betrokken te zijn. Ook al leven mijn ouders nu natuurlijk niet meer. Sinds 2007 ben ik ook cliëntvertrouwenspersoon in Oosterbeemd. Twee mooie Sevagram-locaties in Valkenburg.”

Een team

“In meer dan 25 jaren is het werk wel behoorlijk veranderd. Voorheen werkte je vooral individueel. Tegenwoordig is er een team waar je terecht kunt voor ondersteuning en eventueel met vragen. Ook zijn er nu verschillende bijeenkomsten per jaar waarin we elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Op de locaties ben ik een of twee keer per week. En als ik gebeld word, ook vaker. Daarnaast maak ik de portretfoto’s als nieuwe bewoners inhuizen. De foto’s zie je naast de deur van hun kamer. Het is meteen een moment om even kennis te maken met de nieuwe bewoner en met zijn of haar familie. Uiteraard ontvangen de naasten ook een mooie foto. Ze vinden dat heel leuk.”

“Nee, ik ben van huis uit geen fotograaf. Ik heb 35 jaar in de grafische industrie gewerkt. Een mooi vak dat ook een hele ontwikkeling heeft doorgemaakt: van hand zetten tot drukken rechtstreeks vanuit de computer.”

Luisterend oor

“Het mooiste van mijn werk als cliëntvertrouwenspersoon is het contact met de mensen. Ik maak graag een praatje als ik er ben. Vaak gaat mijn vrouw ook mee. Zij kent ook veel mensen uit Valkenburg en knoopt ook hier en daar een gesprekje aan. Je hoeft namelijk niet altijd te wachten tot er iets van onvrede of ongenoegen opkomt.  Tijdens zo’n gesprekje vang je ook wel eens iets op. Hoe  eerder je iets hoort, hoe sneller je een eventueel probleem uit de wereld kunt helpen. Het gaat vaak ook om een beetje aandacht; een luisterend oor. Dat bied ik de mensen graag.”

Contact

U kunt contact met mij opnemen via...:

  • Spreek mij gewoon even aan als u mij ziet.
  • Bellen kan ook: 06 188 35 948
  • Per mail: wil.pisters@sevagram.nl

0900 777 4 777

+